Timi Vallioniemi avasi universiadien mitalitilin
9.7.2019 klo 20:36
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Skeetampuja Time Vallioniemi avasi tiistaina Suomen mitalitilin Napolin XXX kesäuniversiadeissa. 22-vuotias loppilainen ampui hopeaa.

Kuva: Olympiakomitea

Vallioniemen mitali on Suomen kesäuniversiadihistorian 40:s ja ensimmäinen ampumaurheilussa. Ammunta on nyt kahdeksas lajiryhmä, joka on ollut mitaleilla kesäuniversiadeiissa.

Vallioniemi edustaa Ala-Hämeen Ampujia ja opiskelee Metropolia ammattikorkeassa. Hopeamitalistia valmentaa Jaakko Louhelainen ja hän on aiemmin saavuttanut mm. poikien joukkuekilpailun MM-hopeamitalisti (2015) ja EM-hopeamitalisti 2016 sekä kaksinkertainen opiskelijoiden MM-kisojen mitalisti (2018).

Skeetin finaalissa nähtiin suomalaisista myös Samuli Ahokas. Samaa seuraa Vallioniemen kanssa edustava Ahokas opiskelee Tampereen ammattikorkeassa. Ahokas oli finaalin kuudes.

20 finaalikiekon jälkeen Ahokas putosi 14 kiekolla ensimmäisenä jatkosta. Vallioniemi ampui kahden seuraavaan sarjaan täydet 10 kiekkoa varmistaen mitalin. Neljännen sarjan 8/10 riitti suomalaiselle pronssimiehen, ME-mies Vir Singh Bajwa Angad (Intia) pudottamiseen. Loppuotteluun suomalainen lähti kahden kiekon takaa-ajoasemasta kyproslaiseen Nicolas Vasiliouhun ja sen päätyttyä 8-8 kruunattin kyproslainen univerarsiadivoittajaksi.

Alkukilpailussa Vallioniemi ampui 121 (25+24+24+25+23) ja Ahokas 121 (23+25+24+25+24).

Hopeamies oli ymmärrettävän tyytyväinen päiväänsä.

– Hyvä fiilishän tästä jäi pohjimmaiseksi tunteeksi. Peruskisa meni ihan odotetusti. Ihan paras kunto ei vielä ollut päällä, mutta sen verran isot kisat, että näihin syttyy aina. Finaalin alkuun (20 laukausta) karkasi kolme kiekkoa ja näytti kärki karkaavan. Sitten näin, että muillakin lipsui ja aloin kiristää tahtia. Siitä sitten muutamasta kaveiista ohi ja hopealle.

Skeetvalmentaja Pentti Saari:

– Hieno saavutus Timiltä. Molemmat ampujat pääsivät täällä tavoitteeseensa: Timi mitaleille ja Samuli finaaliin.

Teksti & kuvat: Olympiakomitea

Timi Vallioniemi