Suomella kahden mestaruuden päätöspäivä liikkuvan maalin EM-kisoissa Gyenesdiasissa
14.7.2019 klo 16:39
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin EM-kilpailut Unkarin Gyenesdiasissa päättyivät kolmeen suomalaismitaliin sekajuoksuissa. Miesten joukkueessa Topi Hulkkosen, Heikki Lähdekorven ja Krister Holmbergin tasaisuus toi joukkuekultaa ja Aaro Vuorimaa voitti poikien kilpailun.

Hienon suomalaispäivän täydensi Ida Heikkilän hopea tyttöjen kilpailussa. Suomi saavutti kilpailuissa kaikkiaan seitsemän mitalia, joista kolme oli kultaisia.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Hulkkonen oli seitsemäs, Lähdekorpi kahdeksas ja Holmberg yhdeksäs.

– Tämän päivän ammunta oli hyvää tekemistä iteltä ja koko tiimiltä. Koko kisat olivat hyvää tekemistä ja rennolla mielellä. Kisojen taso oli odotettavissa korkea. Oli hieno katsoa junnujen menestymistä omissa sarjoissaan koko viikon ajan, Hulkkonen sanoi.

Lähdekorvelle EM-kilpailut eivät tarjonneet parastaan.

– Kisat ja kausi ei ollut sitä mitä lähdettiin tavoittelemaan. Muutama huono paukku normaali- ja sekajuoksuihin niin sillä jää kauas kärjestä. Tämän päivän suoritus oli kelvollinen ja täytyy olla tyytyväinen tähän. Joukkuekulta tuli hieman yllätyksenä, kun tiesi tilanteen ekan päivän jälkeen, Lähdekorpi sanoi.

Samansuuntaiset mietteet oli Holmbergillä, joka onnistui mainiosti päätöspäivänä.

– Normaalijuoksujen jälkeen ei jäänyt kuin parannettavaa, eilen oli vielä vaikeaa, mutta onneksi tänään sai puristettua kauden parasta puoliskoa. Joukkuekisan voitto tuntuu erikoisen hyvältä, ja koko tiimin suoritus hienolta, Holmberg sanoi.

Heikkilä kilpaili ensimmäisissä arvokisoissaan. Normaalijuoksujen mestaruuden jatkoksi mestaruus oli lähellä sekajuoksuissakin, sillä hän uusi mestaruudesta.

– Tosi onnistuneet kisat oli ja jäi hyvä mieli. Vähän harmittaa uusinta mutta hyvä näin. Tänään oli kuitenkin parempi fiilis kuin eilen. Ensi kisoihin sitten parannetaan vähän. Nämä oli kuitenkin ekat kansainväliset niin saan olla tyytyväinen, Heikkilä sanoi.

Myös Vuorimaa voi olla syystäkin tyytyväinen.

–Tänään ammunta meni pääasiassa hyvin, välillä oli vähän vaikeaa mutta toteutin sovittua taktiikkaa ja niistä hetkistä pääsi ihan hyvin yli. Pääasiassa pystyi toteuttamaan sitä ampumista mitä on harjoiteltu, ja toistamaan omaa suoritusta, Vuorimaa sanoi.

Liikkuvan maalin päävalmentaja Ville Häyrinen oli suurelta osin hyvin tyytyväinen päivään ja kisaviikkoon.

– Tämän päivän ampuminen oli kaikilla varsin hyvää, Krister oli jopa päivän paras kaikki ampujat huomioiden, lähes täydellisellä tuloksella (199), mutta eilen oli annettu niin paljon eteen, että se ei enää riittänyt. Molemmista nuorista voi olla ylpeä, tasaista ja hyvää ampumista kovassa kisassa, Häyrinen sanoi.

Suomalaisnuoret ovat lajinsa eliittiä, sillä Vuorimaan saldo arvokisoissa on nyt viisi starttia ja neljä mitalia, Heikkilällä on mitali kaikista kolmesta kilpailustaan.

– Nyt kaivataan vaan lisää nuoria samalle tasolle, Häyrinen sanoi.

Tulokset:

Gyenesdias, Unkari:

50m liikkuva maali, sekajuoksut:

Miehet: 1) Lukasz Czapla Puola 395, 2) Emil Martinsson Ruotsi 394, 3) Ihor Kizyma Ukraina 392,…7) Topi Hulkkonen Suomi 390, 8) Heikki Lähdekorpi Suomi 389, 9) Krister Holmberg Suomi 388.

Miehet, joukkuekilpailu: 1) Suomi 1167, 2) Venäjä 1160, 3) Ruotsi 1157.

Pojat: 1) Aaro Vuorimaa Suomi 385, 2) Albin Martinsson Ruotsi 384, 3) Mats Eliasson Ruotsi 381.

Tytöt: 1) Kristina Hilevych Ukraina 373, 2) Ida Heikkilä Suomi 373, 3) Kristina Zholudeva Venäjä 368.