Koskela 21:s asentokilpailussa, pistoolikaksikko sekaparikilpailun 38:s
19.7.2019 klo 19:23
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nuorten maailmancup päättyi Suhlissa perjantaina suomalaisittain ilmapistoolin sekaparikilpailuun ja kiväärissä miesten asentokilpailuun. Pistoolissa Esa Savola ja Ella Hakala sijoittuivat 38:nneksi, asentokilpailussa Riku Koskela oli 21:s ja Cristian Friman 42:s.

Koskela ampui tuloksen 1159, josta 390 tuli polvelta, 393 makuulta ja 376 pystystä.

– Polvelta perustekemistä ilman suurempia virheitä. Makuu oli ihan ok, että ei huono eikä paraskaan. Pystystä ensimmäinen sarja kyykähti, mutta lähti sen jälkeen hyvin käyntiin. Kokonaisuudessaan positiivinen mieli jäi muutamaa huolimattomuusvirhettä lukuun ottamatta. Kuitenkin melko pitkiä kymppiputkia sain ammuttua läpi kisan, Koskea sanoi.

Frimanin tulos oli 1150 (385+390+375).

– Polvelta tuli yks hyvä sarja, Friman totesi kilpailustaan.

Kiväärivalmentaja Pirjo Peltola näki suomalaisittain paljon hyviä asioita Suhlissa:

– Jenna Kuisma teki oman ennätyksensä pienoiskiväärin makuukilpailussa – ja pienoiskiväärin asentokilpailussa Viivi Kemppi ja Riku Koskela laukoivat ennätystensä tuntumaan. Tänään Rikun polvitulos 390 oli kisan parhaita. Makuun koelaukauksilla Riku nousi kaksi kertaa ylös, ja näytti jo hiukan huolestuttavalta, kun osuminen oli kateissa. Mutta nuori mies tiesi, mitä teki ja kympit löytyivät. Vain pystyn ensimmäinen sarja pudotti Rikun finaalikamppailusta, Peltola sanoi.

Nuorten maajoukkue leireilee ensi viikolla Inkoossa:

– Elokuun alkupuolella kaikki tavoittelevat Suomen mestaruuksia sekä aikuisten että nuorten sarjoissa. SM- kilpailut ovat viimeinen näyttömahdollisuus syyskuun Bolognan EM-kilpailuihin, Peltola sanoi nuorten ampujien jatkosta.

Nuorille pistooliampujille Suhl toi hyvää kokemusta.

– Tämän päivän kisasta jäi ihan hyvä fiilis. Tekeminen oli perustekemistä ja aikalailla saman tasoista kuin edellisen päivän yksilökisassa. Näin ollen parikisa olikin ihan hyvä lopetus  ensimmäiselle nuorten maailmancupilleni, Savola sanoi.

Pistoolilajien päävalmentaja Timo McKeown oli suomalaisittain tyytyväinen maailmancupiin.

–  Onnistumisia kaikille, jos ei kokonaistuloksessa, niin pienemmissä osa-alueissa suoritusten sisällä. Hyvää kokemusta tulevan vuoden Junioreiden PM, EM ja MM-kilpailuihin. Toivotaan että jatkossa päästäisiin täysillä joukkueilla liikkeelle (3 + 3), siinä haastetta tehoryhmäläisille, ja toki kaikille mukaan haluaville, hän sanoi.

Kiväärijoukkue Suhlissa: Viivi Kemppi (vas.), Riku Koskela, Cristian Friman ja Jenna Kuisma. Kuva: Pirjo Peltola.

Suhl kiväärijoukkue