Talvitie ja Wolkoff olympiapistoolin mestarit Laukaan SM-kilpailuiden avauspäivänä
26.7.2019 klo 22:50
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie voitti miesten ja Etelä-Saimaan Ampujien Olga Wolkoff naisten olympiapistoolin mestaruuden Laukaan SM-kilpailuiden avauspäivänä.

Talvitie ampui peruskilpailussa tuloksen 579 ja finaalissa 23. Hopeaa nappasi Teemu Lahti (567/18) ja pronssia Teijo Kimpimäki (558/13).

– Peruskisa oli ok, sillä heinäkuu on pikkukisoissa mennyt +570 tuloksissa ja olisi ollut kiva näpäyttää +580 SM:iin, mutta pinnan jäi nyt auki. Tuntuma olympiapistooliin on ollut viime ajat ihan hyvä mutta muissa lajeissa on ampumateknisiä ja tuloksellisia haasteita. Olympian finaali 4 sekunnin sarjoineen ja erilaisine ampumarytmeineen on oma kisansa ja mitä vaan voi tapahtua. Tänään hallitsin finaalin, ja tulos oli haluamani, Talvitie sanoi ja suuntasi katsettaan seuraavaksi lauantain isopistooliin.

Myös Lahti oli vähintäänkin osittain tyytyväinen kilpailuunsa.

– Ammuin ensimmäisen puolikkaan hyvin. Toisella puolikkaalla en saanut enää ns. siirtoja tehtyä kunnolla ja osumat levisivät pitkin taulua. Olympiapistoolikisan tavoitteena oli saada kohtuullinen tulos, kun kerrankin saimme joukkueen, kiitos ampumaseuralleni Suomussalmen urheiluampujille.

Saavutimme joukkuekultaa. Ihan hyvä päivä, kun muistaa etten ole juurikaan kyseisestä lajia harjoitellut, harjoitteluni pääpaino on ollut iso- ja vakiopistoolissa. Nissä tavoitteena on päästä edustamaan Suomea EM-kisoihin, Lahti summaili.

Lahti on EM-rajat saavuttanut jo isopistoolissa, mutta vakiopistoolissa on vielä kirittävää, ja sitä hän tavoittelee vielä Laukaan kisoissa.

Naisten kilpailussa Wolkoffin tulos oli 541. Tarja Sorri otti hopeaa (476) ja Susanna Saksa pronssia (469).

– Olen erittäin tyytyväinen suoritukseeni. Uskoin, että osaan ampua ja jaksoin tehdä työtä loppuun asti. Tulos 541 on minulle toiseksi paras, ammuin viime viikolla AM-kilpailussa 547, Wolkoff sanoi.

Tulokset ja lisäinfoa: https://www.veevee.info/pistoolism2019/