Myllymäki toinen, Järvinen viides paratrapin maailmancupissa Osijekissa
28.7.2019 klo 21:03
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaiset onnistuivat hyvin paratrapin maailmancupissa Kroatian Osijekissa, sillä Juha Myllymäki sijoittui PT1-luokassa toiseksi ja Vesa Järvinen PT2-luokassa viidenneksi.

Myllymäki oli vahvassa vireessä, sillä hän voitti peruskilpailun tuloksella 107, joka kohensi hänen omaa SE:tään yhdeksällä kiekolla. Finaalissa hän ampui 33, ja edelle jäi ainoastaan Kyproksen Neofytos Nikolaou tuloksella 35.

– Kisa kulki alusta lähtien ihan hyvin. Paras sarja taisi tulla heti kärkeen, ja taisin johtaa peruskisaa alusta loppuun. Finaalin alkuun oli neljä tuntia kuumassa sateessa ja ukkosessa. Tehtiin Maunulan Pekan kanssa suunnitelmaksi, että lähdetään ampumaan finaali rohkeasti ja hyvillä mielin. Se toimi loistavasti, niin kuin Pekan täsmävinkit pitkin kisaa auttoivat saavuttamaan ensimmäisen World Cup -mitalin. Ei ole menneet treenit hukkaan, kiitos Pekalle ja Varilan Tonille, Myllymäki sanoi.

Järvinen oli peruskilpailussa toinen ammuttuaan 113. Peruskilpailn paras oli Italian Saverio Cuciti (115), joka eteni myös finaalin voittoon tuloksella 42.

– Peruskilpailussa oli todella vaikeita hetkiä, mutta sain pidettyä homman kasassa. Finaalissa en saanut ammuntaa kulkemaan halutulla tavalla. Välissä oli myös ukkoskuuro ja teknisiä ongelmia. Paljon tuli taas hyvää oppia ja uskoa omaan tekemiseen, Järvinen sanoi.

Paratrapissa luokka PT2 tarkoittaa seisten ampuvia, joilla on kuitenkin alaraajavamma. PT1:ssä ammutaan istuen, yleensä pyörätuolissa.

Tulokset:

Osijek, Kroatia:

Paratrapin maailmancup:

PT1, finaali: 1) Neofytos Nikolaou Kypros 35, 2) Juha Myllymäki Suomi 33, 3) Scottie Brydon Australia 26, 4) Oreste Lai Italia 22, 5) Allan Ritchie Iso-Britannia 17, 6) Davide Fedrigucci Italia 10.

Peruskilpailu: 1) Myllymäki 107, 2) Brydon 100, 3) Lai 96, 4) Nikolaou 95, 5) Fedrigucci 93, 6) Ritchie 92.

PT2, finaali: 1) Saverio Cuciti Italia 42, 2) Javier Ignacio Oloriz Sanz Espanja 36, 3) Steve Ling Iso-Britannia 28, 4) Reg Toms Iso-Britannia 22, 5) Vesa Järvinen Suomi 18, 6) Cyril Delubac Ranska 14.

Peruskilpailu: 1) Cuciti 115, 2) Järvinen 113, 3) Oloriz Sanz 111, 4) Delubac 106, 5) Ling 105, 6) Toms 104.

Kuvat: Pekka Maunula