Kokemus oli valttia SM-skeetissä – Laitinen ja Heinonen mestareiksi
4.8.2019 klo 20:42
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Navakka puuskittainen tuuli toi lisämaustetta skeetin SM-kilpailuihin Siilinjärvellä, jossa SSG:n Timo Laitinen ja OSH:n Marjut Heinonen veivät mestaruudet.

Miesten sarjassa 125 kiekon peruskilpailun ykkönen oli Lounais-Hämeen Ampujien Vesa Pietarila tuloksella 121 rikottua kiekkoa. Laitinen ampui peruskilpailussa 118, mutta vei mestaruuden finaalituloksella 56.

– Mukava päätös juhlavalle loppuviikolle. Olen tosi tyytyväinen finaaliammuntaani ja tavoitteenani olleeseen Suomenmestaruuteen. Hieno fiilis, Laitinen sanoi.

Oskari Kössi vei hopeaa ja Sami Aaltonen pronssia.

– Maistuu kyllä hyvältä saada onnistunut peruskilpailu kesän katastrofi kisojen jälkeen (Euroopan kisa+MM) jälkeen. Finaalikin meni ihan mukavasti, vaikka oli todella haastava keli. Kaikkiaan oikein hyvä maku jäi, vaikka se kirkkain karkasikin näpeistä, peruskilpailussa tuloksen 120 paukuttanut Kössi sanoi.

Sami Aaltoselle mitali oli uran ensimmäinen aikuisten sarjassa.

–  Hyvä fiilis jäi kisasta, vaikka tänään peruskisan sarjat menivät alavireisesti. Tulos kuitenkin kohtuuhyvä, joka myös riitti tänään finaaliin. Finaalissa alkoi taas eilisen tapainen hyvä vire löytymään, jonka ansiosta ensimmäinen aikuisten SM-mitali on tosiasia, Aaltonen sanoi.

Naisissa erot peruskilpailussa olivat harvinaisen isot. Finaaliin ykköspaikalla lähtenyt Sipoon Heidi Hämäläinen joutui tyytymään pronssimitaliin finaalituloksella 34. Hopean otti Ala-Hämeen Ampujien Kaisa Kurki (42) ja voiton vei kokenut kansainvälisten kisojen kävijä Marjut Heinonen hyvällä finaalituloksella 52.

– Vaikeuksien kautta voittoon. Alkukilpailu ja varsinkin eilinen oli totaalista räpellystä. Tiesin kuitenkin olevani vahva olosuhteiltaan haastavassa finaalissa, Heinonen sanoi.

N20-sarjan mestari on Julia Ylimäinen Tornion Seudun Ampujista tuloksella 86 ja finaalissa 30 osumaa. Joukkuekilpailun voitti M-sarjassa SSG tuloksella 354. SSG:n joukkueessa ampuivat Oskari Kössi, Timo Laitinen ja Lauri Leskinen.

MIEHET FINAALI

n.FINAALI