Kasa-ammunnan pistelajeista MM-joukkuekultaa!
9.8.2019 klo 16:55
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kuvassa Suomen A-joukkue: Jyrki Muotio (vas.), Ulla Murisoja ja Risto Murisoja.

Etelä-Afrikassa järjestettävät kasa-ammunnan pistelajien MM-kisat alkoivat upeasti, kun jo ensimmäisessä kisassa koettiin suomalaisittain suuria onnistumisia.

Etelä-Afrikassa järjestetään kasa-ammunnan pistelajien MM-kilpailut 7.-15. elokuuta. Avauslajina ammuttiin 25 metrin ilmakiväärin kevyt luokka. Krokodilspruitin ampumaradan ilma- ja pienoiskiväärirata on paikallistenkin keskuudessa tunnettu hankalista olosuhteistaan, ja ne tekivätkin tehtävänsä.

Yllättävät puuskat, tuulen nopeat suunnanvaihdokset ja paineenvaihtelut saivat osumat lentämään välillä hyvinkin yllättäviin paikkoihin. Jopa ilmakiväärikonkarit ympäri maailman tulivat radalta päätään puistellen ja käsiään levitellen – kyyti oli kylmää tasapuolisesti.

Onneksi suomalainen sisu puri ja Suomen A-joukkueen muodostaneet Jyrki Muotio (Vasa Skyttegille-Vaasan Ampujat), Risto Murisoja (Haapajärven Ampumaseura) ja Ulla Murisoja (Haapajärven Ampumaseura) ampuivat tasaisesti hyviä tuloksia ja olivat rinta rinnan Etelä-Afrikan B-joukkueen kanssa.

Kaksi ensimmäistä taulua ammuttiin keskiviikkona. Torstaina ammutussa kolmannessa eli viimeisessä taulussa jyvät eroteltiin akanoista ja suomalaiset kirivät kultamitalipaikalle vain kahden pisteen turvin. Muotio vastasi myös suomalaisten parhaasta henkilökohtaisesta sijoituksesta ollen viides tasapisteillä kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneiden kanssa. Tasatilanteessa puhtaiden napakymppien eli ”äksien” määrä määrittelee sijoituksen. Kisan voitti Etelä-Afrikan oma tyttö, juniori-ikäinen Robyn Crabb.

Suomen B-joukkue (Aappo Korpi, Tomi Korpi, Tapani Nousiainen) sijoittui kuudenneksitoista. Kisassa oli mukana 100 ampujaa ja 24 joukkuetta.

Kasa-ammunnan pistelajeissa ammutaan ulkoradalla kolme taulua, joissa kussakin on 25 pientä maalitaulua. Yhden taulun enimmäispistemäärä on 250 ja 25 puhdasta napakymppiä. Kolmen taulun kisan enimmäispistemäärä on siis 750 pistettä ja 75 napakymppiä. Ilmakiväärillä ammutaan 25 metriin, pienoiskiväärillä 50 metriin.

Tuloksia

Ilmakivääri, kevyt luokka 25m: 1) Robyn Crabb Etelä-Afrikka 734p./20x, 2) Pino Leone Italia 734/19x, 3) Willem van der Linde Etelä-Afrikka 732/27x, … 5) Jyrki Muotio 732/21x, … 9) Risto Murisoja 730/18x, … 18) Ulla Murisoja 724/22x, … 27) Tomi Korpi 721/21x, … 55) Aappo Korpi 711/14x, … 91) Timo-Heikki Varis 686/7x, 93) Tapani Nousiainen 685/7x.