Kaksitoista suomalaisurheilijaa kiväärin ja pistoolin EM-kilpailuihin
12.8.2019 klo 12:17
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliitto on nimennyt kaksitoista suomalaisurheilijaa 25/50/300m lajien EM-kilpailuihin Italiaan.

Italiassa järjestetään ampumaurheilun EM-kilpailut syyskuussa. Ne alkavat haulikkolajeilla, jotka kilpaillaan Lonatossa 3.-17. syyskuuta. 25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut ovat Bolognassa 12.-23. syyskuuta, ja 300m kiväärilajien mitaleista ammutaan Tolmezzossa 22.-27. syyskuuta.

Haulikon EM-kilpailuihin nimettiin viime viikolla kahdeksantoista suomalaista urheiluampujaa – kahdeksan skeetiin ja kymmenen trapiin.

Kiväärin ja pistoolin EM-kisoihin on nyt nimetty kaksitoista suomalaista. Kiväärissä on mukana kymmenen ja pistoolissa kaksi urheiluampujaa.

Italian EM-kilpailuissa on mitalien lisäksi jaossa kaksi olympiamaapaikkaa kussakin henkilökohtaisessa olympialajissa – Bolognassa siis miesten ja naisten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa sekä miesten 25m olympiapistoolissa ja naisten 25m urheilupistoolissa.

Suomella on tähän mennessä yksi maapaikka saavutettuna Tokioon 2020, kun Lari Pesonen saavutti sen miesten skeetissä toukokuussa Etelä-Koreassa järjestetyssä maailmancupissa. Jarkko Myllyllä on paikka Tokion paralympialaisiin.

EM-kilpailut 25/50/300m
12.-27.9. Bologna ja Tolmezzo, Italia

Kivääri 50m (Bologna)
Miehet: Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura), Joni Stenström (Raseborgs Skyttar)
Naiset: Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo), Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura)
Pojat: Cristian Friman (Esbo Skytteförening), Riku Koskela (Satakunnan Ampujat)
Tytöt: Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat), Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening)

Kivääri 300m (Tolmezzo)
Miehet: Juho Autio (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura), Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura)

Pistooli 25m ja 50m (Bologna)
Miehet: Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat), Teemu Lahti (Suomussalmen Urheiluampujat)