Henna Viljanen nappasi pronssia sotilaiden pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa
29.8.2019 klo 22:23
Mikko Taussi
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Henna Viljanen jatkoi hyviä suorituksiaan 51. sotilaiden pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa Tanskassa. Kilpailujen päätöspäivänä naiset ampuivat erilliset ilmakiväärin joukkuekilpailun ja henkilökohtaisen kilpailun. Viljanen nappasi henkilökohtaisessa kilpailussa pronssimitalisijan tuloksella 611,6

Joukkuekilpailussa Suomi otti kotiintuomisiksi hienosti hopeamitalit. Suomen joukkueen kärjessä Viljanen ampui tuloksen 619,7 ollen joukkuekisan toiseksi paras ampuja. Sonja Siitonen suoriutui myös hyvin päälajissaan ampuen 610,2. Nina Ojala ampui 602,2.


Kuva: Iloiset hopeamitalistinaiset Sonja Siitonen, Henna Viljanen ja Nina Ojala

Henkilökohtaisen kilpailun tulokset

1. Lövseth Oda NOR 621,2
2. Miebach Sara SWE 613,4
3. Viljanen Henna FIN 611,6
6. Siitonen Sonja FIN 604,0
10. Ojala Nina FIN 588,0

Joukkuetulokset

  1. Norja 1842,5
    2. Suomi 1832,1
    3. Tanska 1798,8

    Suomen sotilasnaisten joukkue suuntaa seuraavaksi Kiinan Wuhaniin, jossa järjestetään lokakuun lopulla järjestyksessään 7. Sotilaiden maailmankisat. Maailmankisojen päälajiryhmänä on ammunta, johon kuuluu kivääri-, pistooli- ja haulikkoammunta. Suomen skeet-joukkue puolustaa kisoissa edellisten maailmankisojen mestaruutta. Tuolloin joukkueessa ampuivat Oskari Kössi, Tomi Aspholm ja Miikka Peltonen. Muina lajiryhminä maailmankisoissa ovat muun muassa sotilasmoniottelut (maa, meri ja ilma), suunnistus ja yleisurheilu. Ammunnassa kiväärinaisten lajeina ovat pienoiskiväärin makuu- ja asentokilpailut. Maailmankisoissa Nina Ojalan korvaa Viljasen ja Siitosen tapaan Puolustusvoimien Urheilukoulussa naisten vapaaehtoista asepalvelustaan suorittava Jenna Kuisma, joka on tällä viikolla osallistunut ISSF:n maailman cupiin Brasilian Rio de Janeirossa. Ojala palvelee Sotilaslääketieteen keskuksessa.