Haulikon EM-kilpailut: Heidi Hämäläinen naisten skeetissä 13:ntena
12.9.2019 klo 18:37
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heidi Hämäläinen ampumassa Lonaton EM-finaaliradalla. (Kuvat: Lassi Palo)

Heidi Hämäläinen on naisten skeetissä 13. sijalla ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat torstaina Italian Lonatossa. Marjut Heinonen on 21:ntena. He tekivät tulokset 68 ja 67.

Italian Lonatossa järjestettävät haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat yhden välipäivän jälkeen, kun naiset ja tytöt ampuivat torstaina skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa.

Marjut Heinonen.

Naisten kilpailussa ovat suomalaisista mukana Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) ja Heidi Hämäläinen (Sibbo Skyttegille). Olosuhteet olivat varsin suotuisat: 27 lämpöastetta, tyyntä ja aurinkoista.

Yhdeksän naista rikkoi 70 kiekon rajan. Kärjessä on Ukrainan Irina Malovitshko tuloksellaan 74. Kuusi naista teki tuloksen 71 ja kaksi naista tuloksen 70. Hämäläinen on 13. sijalla tuloksellaan 68 (21+23+24). Heinosen tulos oli 67 (20+24+23), jolla hän jatkaa kilpailua 21. sijalta.

Viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit ammutaan perjantaina. Finaaliin etenee peruskilpailun kuusi parasta ampujaa.

Lonaton EM-kilpailuissa on jaossa kaikkiaan kahdeksan olympiamaapaikkaa Tokioon 2020 – eli kaksi kussakin henkilökohtaisessa lajissa (miehet ja naiset). Suomella on tähän mennessä saavutettuna kaksi maapaikkaa Tokioon: Lari Pesonen miesten skeetissä ja Satu Mäkelä-Nummela naisten trapissa.

Naisten skeetissä olympiamaapaikan ovat jo saavuttaneet Andri Eleftheriou (Kypros), Lucie Anastassiou (Ranska), Nele Wissmer (Saksa), Diana Bacosi (Italia), Chiara Cainero (Italia), Aleksandra Jarmolinska (Puola), Natalia Vinogradova (Venäjä) ja Danka Bartekova (Slovakia).

Italian maakiintiö on jo täynnä (2). Maapaikan saavuttaneista Vinogradova on ainoa, joka ei ole mukana EM-Lonatossa.

Perjantai on vilkas suomalaispäivä, sillä miesten ja poikien skeet alkavat huomenna. Suomea edustavat miesten kilpailussa Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille) ja Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille). Poikien kisassa ovat suomalaisista mukana Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Oskari Lehtimäki (Kauhajoen Ampujat) ja Niko Sulkonen (Ala-Hämeen Ampujat).

Haulikkolajien EM-kilpailuihin osallistuu 401 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 44 maata.

25/50m kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut ovat Bolognassa 12.-23. syyskuuta, ja 300m kiväärilajien mitaleista ammutaan Tolmezzossa 22.-27. syyskuuta.

Haulikkolajien EM-kilpailut
3.-17.9. Lonato, Italia

Tilanteita to 12.9.

Naisten skeet, tilanne 1. kilpailupäivän jälkeen (75/125 kiekkoa): 1) Irina Malovitshko Ukraina 74, 2) Danka Bartekova Slovakia 71, 3) Andri Eleftheriou Kypros 71, 4) Diana Bacosi Italia 71, 5) Simona Scocchetti Italia 71, 6) Nur Banu Ozpak Turkki 71, 7) Barbora Sumova Tshekki 71, 8) Lucia Kopcanova Slovakia 70, 9) Chiara Cainero Italia 70, … 13) Heidi Hämäläinen 68, … 21) Marjut Heinonen 67. 37 osanottajaa.

Haulikkolajien EM-kisaohjelma

Pe 13.9.
Naisten ja tyttöjen skeet, 2. kilpailupäivä
Miesten ja poikien skeet, 1. kilpailupäivä
Finaali: naisten skeet
Finaali: tyttöjen skeet

La 14.9.
Miesten ja poikien skeet, 2. kilpailupäivä
Finaali: miesten skeet
Finaali: poikien skeet

Su 15.9.
Skeetin joukkuekilpailut, välierät ja mitaliottelut

Ma 16.9.
Skeetin parikilpailut

Ti 17.9.
Joukkueiden kotiinpaluu.

Kaikki tulokset löydät täältä. Lisää tietoa kisoista ESC:n sivuilla. Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa ja Instagramissa.