Timo Nyström nyt kymmenes MM-Sydneyssä
17.10.2019 klo 08:01

Mikkeliläinen Timo Nyström sijoittui kymmenenneksi näkövammaisten ilmakiväärin pystyasentokilpailussa, kun para-ampumaurheilun MM-kilpailut jatkuivat torstaina Australian Sydneyssä. Jarkko Mylly selvitti tiensä R6-luokan 50m pienoiskiväärin makuukilpailun karsinnasta perjantain varsinaiseen kilpailuun.

Australian Sydneyssä järjestettävät para-ampumaurheilun MM-kilpailut lähestyvät loppuaan, sillä torstai oli kisojen toiseksi viimeinen kilpailupäivä.

Timo Nyström (Mikkelin Ampujat) edusti Suomea näkövammaisten ilmakiväärin VI-luokan pystyasentokilpailussa. Hän teki peruskilpailussa tuloksen 502,7, jolla hän sijoittui kymmenenneksi. Tulos oli Nyströmin uusi ennätys.

Finaaliraja oli 521,4. Puolan Barbara Moskal oli peruskisan ylivoimainen ykkönen 556,4 pisteellään. Se on uusi maailmanennätys.

Nyström voitti tiistaina upeasti makuuasennon MM-kultaa. Hän sanoi tuolloin, ettei pysty ole ollut yhtä vahva asento kuin makuu.

– Tämän päivän kisa oli ja meni. Se ei ollut mikään huippusuoritus. Se kaatui minun pystyn perisyntiini eli liipaisun ajoitukseen. Tulostaso on huima, sillä finaaliin pitää ampua yli 520 pistettä, Nyström sanoi.

Moskal voitti myös finaalin, kun hän tähtäsi 214,3 pistettä. Eroa hopeamitalistiin, Itävallan Patrick Mooriin oli 12,1 pistettä.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) selvitti tiensä R6-luokan 50m pienoiskiväärin makuukilpailun karsinnasta perjantain varsinaiseen kilpailuun, kun hän teki tuloksen 602,3. Hän oli karsintaerässään 11:s. Slovakian Veronika Vadovicova oli karsintakilpailun tarkin 624,7 pisteellään.

Mylly on jo saavuttanut maapaikan Tokion paralympialaisiin 2020.

Para-ampumaurheilun MM-kilpailut
9.-19.10. Sydney, Australia

Tuloksia to 17.10.

10m ilmakivääri pystyasento VI-luokka, 60 ls + finaali: 1) Barbara Moskal Puola 214,3 (556,4/ME), 2) Patrick Moor Itävalta 202,2 (527,2), 3) Michael Whapples Iso-Britannia 183,2 (521,4), 4) Stefan Kopcik Slovakia 165,1 (521,6), 5) Katarzyna Orzechowska Puola 139,7 (531,4), 6) Krzysztof Ruskiewicz Puola 118,3 (536,0), 7) Daniel Waloe Norja 103,2 (538,9), 8) Wioleta Zarzecka Puola 86,1 (534,0), 9) Claudia Kunz-Inderkummen Sveitsi 504,0, 10) Timo Nyström Suomi 502,7. 10 osanottajaa.

R6 50m pienoiskivääri 60 ls makuu, karsinta: Jarkko Mylly 602,3. Mylly perjantain varsinaiseen kilpailuun.

Lisää tietoa kilpailuista täällä. Kaikki tulokset täällä.