Marika Salmi Kypros GP:n trapin kärjessä
11.2.2020 klo 18:25
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marika Salmi on naisten trapissa kärjessä, kun haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP alkoi tiistaina. Hän rikkoi ensimmäisenä päivänä 72 kiekkoa. Marjut Heinonen on naisten skeetissä toisena (73).

Haulikkolajien kansainvälinen Kypros GP alkoi tiistaina Nikosiassa. Kilpailuun osallistuu perinteiseen tapaan Suomen skeetin ja trapin parhaimmistoa.

Tiistaina ammuttiin naisten, tyttöjen ja poikien trapin ja skeetin ensimmäinen kilpailupäivä (75/125 kiekkoa). Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki naisten trapissa tuloksen 72 ja johtaa kilpailua. Saman seuran Noora Antikainen on kymmenentenä tuloksellaan 64, ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) jatkaa kilpailua toiseen päivään tuloksellaan 62. Hän on 13:ntena.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) on naisten skeetissä toisena tuloksellaan 73. Niina Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) rikkoi 67 kiekkoa ja on 19:ntenä.

OSU:n Juho Mäkelä ja Patrik Nummela edustavat Suomea poikien trapissa. Mäkelä on neljäntenä tuloksellaan 69 ja Nummela 14:ntenä rikottuaan 63 kiekkoa.

Edellä mainitut kilpailut päättyvät huomenna keskiviikkona. Kypros GP:n viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai.

Vuoden ensimmäinen haulikkolajien maailmancup järjestetään Nikosiassa 4.-13. maaliskuuta. Kilpailussa ei ole jaossa olympiamaapaikkoa Tokioon.

Eurooppalaisten haulikkoampujien viimeinen mahdollisuus saavuttaa maapaikkoja Tokion olympialaisiin on toukokuussa, jolloin Ranskan Chateauroux´ssa järjestetään EM-kilpailut. Ne pidetään 6.-20. toukokuuta. Jaossa on kaikkiaan kuusi maapaikkaa (miesten trap 1, miesten skeet 2, naisten trap 1 ja naisten skeet 2).

Suomella on tähän mennessä kaksi maapaikkaa Tokioon. Ne ovat saavuttaneet Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) miesten skeetissä ja Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) naisten trapissa. Mäkelä-Nummela nimettiin joulukuussa Suomen olympiajoukkueeseen Tokioon.

Kypros GP (skeet, trap)
9.-17.2. Nikosia, Kypros

Tilanteita ti 11.2.

Naisten trap, 1. kilpailupäivä (75/125 kiekkoa): 1) Marika Salmi Suomi 72, 2) Ellie Seward Iso-Britannia 70, 3) Augusta Campos-Martyn Iso-Britannia 68, … 10) Noora Antikainen 64, … 13) Mopsi Veromaa 62. 30 osanottajaa.

Naisten skeet, 1. kilpailupäivä (75/125 kiekkoa): 1) Panagota Andreou Kypros 74, 2) Marjut Heinonen Suomi 73, 3) Danka Bartekova Slovakia 73, … 19) Niina Aaltonen 67, … 25) Satu Sarmala 59. 25 osanottajaa.

Poikien trap, 1. kilpailupäivä (75/125 kiekkoa): 1) Nikita Hodov Venäjä 69, 2) Aleksandr Filippov Venäjä 69, 3) Ruben Lillerud Norja 69, 4) Juho Mäkelä 68, … 14) Patrik Nummela 63. 27 osanottajaa.

Lisää tietoa kilpailusta löydät täältä.