Liikuntaa edistäville järjestöille 42,3 miljoonan euron avustukset
13.2.2020 klo 15:03
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt vuoden 2020 valtionavustukset liikuntaa edistäville järjestöille. Avustuksen kokonaissumma 42,3 euroa jaettiin 124 järjestölle. Ampumaurheiluliitto sai 728 000 euroa.

Ministeri Hanna Kososen (kesk) mukaan liikuntajärjestöjen avustuksilla luodaan edellytyksiä liikunnan moniarvoiselle kansalaistoiminnalle.

– Avustusten ensisijainen tarkoitus on kehittää laajapohjaista liikunnan kansalaistoimintaa Suomessa. Niiden avulla tarjotaan myös elämyksiä kilpa- ja huippu-urheilussa sekä monipuolisia harrastus- ja osallistumismahdollisuuksia, Kosonen painottaa.

Liikunnan palvelujärjestöistä suurimman avustuksen sai Suomen Olympiakomitea 6,6 miljoonaa euroa. Ampumaurheiluliitto sai saman avustuksen kuin viime vuonna eli 728 000 euroa.

Lajiliitoista suurimmat avustukset saivat Palloliitto (2,1 miljoonaa euroa), Jääkiekkoliitto (1,5 Me), Salibandyliitto (1,2 Me), Hiihtoliitto (1,1 Me) ja Urheiluliitto (1,0 Me).

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on meneillään avustusjärjestelmän kehittämistyö, jonka tavoitteena on selkeyttää avustuskriteerejä ja luoda läpinäkyvyyttä. Uusi järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2021.

– Järjestöjen toiminnan helpottamiseksi uudistuksessa pyritään luomaan pitkäjänteisyyttä, jotta järjestöillä olisi alustava tieto avustuksen tasosta useammaksi vuodeksi kerrallaan, Kosonen kertoo OKM:n tiedotteessa.

Aiheesta lisää täällä.