Poliisien Ampumaseura parikilpailun mestariksi ilmapistoolissa FSE-tuloksella, ilmakiväärin Y20-mestari ESF:lle yleisen sarjan FSE
7.3.2020 klo 22:03
Heidi Lehikoinen

Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-parikilpailut alkoivat Ylihärmässä, jossa yleisen sarjan mestaruuden ilmapistoolilla vei Poliisien Ampumaseura. Reetta Lustig ja Kai Jahnsson tähtäsivät finaalissa SE-tuloksen 469,3.

– Peruskilpailussa vähän ailahtelevaa, oli hyvää tekemistä ja sitten vähän ala-arvoista. Vuoristorataa, kouluarvonsanana kahdeksan miinus itselleni. En ollut tyytyväinen lähinnä siihen epätasaisuuteen, Jahnsson kertailee.

– Finaali sujui molemmilta paremmin. Tiimikilpailu luo aina omaa hauskuutta, Jahnsson sanoi ja kiitteli myös järjestäjiä.

Y20-sarjan ilmakiväärillä Esbo Skytteföreningin Alexandra Rosenlew ja Luukas Koota ampuivat finaalissa SE-lukemat 483,2.

– Parikisa oli kivaa vaihtelua, ammuin sitä nyt ensimmäisen kerran. Ammunta sujui peruskilpailussa ihan ok ja finaalikin kun pääsimme rytmiin. Kisat oli hyvin järjestetty, täällä oli mukavaa ampua, Koota sanoi.

Y50-sarjassa ilmakiväärin parikilpailun voittoon ampui Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura, jossa Minna Nygård ja Lauri Lauste ampuivat mestaruuden tuloksella 780,7 (DSE).

Sunnuntaina kilpaillaan muun muassa yleisen sarjan ilmakiväärin parikilpailun mestaruudesta.

Tulokset:

SM-parikilpailut, 1. päivä:

Ilmapistooli, yleinen sarja, finaali: 1) Poliisien Ampumaseura (Reetta Lustig, Kai Jahnsson) 469,3 (FSE), 2) Lehtimäen Ampujat (Katja Liimatainen, Marko Talvitie) 452,8, 3) Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura (Ritva Karri, Lauri Lauste) 392,1.

Ilmakivääri, Y20, finaali: 1) Esbo Skytteförening (Alexandra Rosenlew, Luukas Koota) 483,2 (FSE).

Ilmakivääri, Y50: 1) Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura (Minna Nygård, Lauri Lauste) 780,7 (DSE).