Satu Mäkelä-Nummela olympialaisten siirtymisestä: ”Ensi vuosi tulee nopeasti!”
24.3.2020 klo 16:41
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela. (Kuva: Lassi Palo)

Satu Mäkelä-Nummela otti tiedon Tokion olympialaisten siirtämisestä vuodella eteenpäin rauhallisesti. ”Ensi vuosi tulee nopeasti – yhtä nopeasti kuin aina ennenkin”, hän sanoi tiistaina.

Japanin pääministeri Shinzo Abe ja Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ovat tänään ilmoittaneet, että Tokion olympialaiset siirretään. Ensi kesäksi suunnitellut olympialaiset siirretään vuodelle 2021.

Tokion olympialaiset piti järjestää ensi heinä-elokuussa eli 24.7.-9.8. Nyt ne on historiallisen päätöksen myötä päätetty siirtää ensi vuoteen, ei kuitenkaan myöhemmäksi kuin kesällä järjestettäviksi.

Siirron syynä on maailmalla laajasti levinnyt koronavirusepidemia.

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) nimettiin joulukuussa ensimmäisten suomalaisurheilijoiden joukossa Suomen olympiajoukkueeseen Tokioon. Hän otti tiedon kisojen siirtymisestä vuodella eteenpäin rauhallisesti:

– Ei minun maailmani tähän romahtanut, eikä kahvikuppi mennyt nurin. Vuosi 2021 tulee nopeasti. Nyt on vuosi enemmän aikaa harjoitella. Parempia osumia ja enemmän osumia, vuoden 2008 olympiavoittaja sanoi tiistai-iltapäivänä.

– Otan tämän luovana hengähdystaukona. Välivuotta ei tietenkään voi pitää, mutta nyt on aikaa paitsi harjoitella myös tehdä tekemättömiä töitä. Matkavuorokausien määrä romahtaa edellisiin vuosiin verrattuna, hän sanoi.

Mäkelä-Nummela on käynyt harjoittelemassa kotiradallaan Orimattilassa, esimerkiksi viime viikolla kolme kertaa. Kylmyys ei ole kuitenkaan ollut lämpimistä säistä pitävän urheilijan mieleen.

Mäkelä-Nummela pitää olympialaisten siirtämistä hyvänä ratkaisuna:

– Kaikki ajattelevat omaa terveyttään. Harjoittelen tämän vuoden ajan hyvin, ja painan ensi vuotta ajatellen starttinappulaa aikaisemmin kuin normaalisti, varmaan jo marraskuussa. En ole ajatellut kisojen siirtämisen takia vaihtaa lajia enkä lopettamista, Mäkelä-Nummela naurahti.