KOK: Saavutetut olympiapaikat säilyvät
27.3.2020 klo 18:26
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

”Tähän mennessä saavutetut olympiapaikat/tulosrajat säilyvät”, Kansainvälinen olympiakomitea on päättänyt kansallisten olympiakomiteoiden kanssa.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ja kansalliset olympiakomiteat pitivät torstaina puhelinkokouksen, jossa päätettiin Tokion olympialaisten osalta:

– Tähän mennessä saavutetut olympiapaikat/tulosrajat säilyvät.
– Kisojen tarkasta ajankohdasta ei ole vielä tehty päätöstä. Päätös luvattiin kolmen viikon kuluessa. Tämän jälkeen päätetään, miten karsintakisat jatkuvat sitten, kun kansainvälinen kilpailutoiminta jälleen käynnistyy.

KOK lähettää lähipäivinä kansallisille olympiakomiteoille laajemman tietopaketin aiheeseen liittyen.

Tokion olympialaiset piti järjestää heinä-elokuun vaihteessa, mutta viime tiistaina ne päätettiin siirtää vuoteen 2021 maailmalla levinneen koronavirusepidemian takia. Myös paralympialaiset siirtyivät vuodella eteenpäin.

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela nimettiin joulukuussa Suomen olympiajoukkueeseen Tokioon. Lari Pesonen ampui vuosi sitten Suomelle olympiamaapaikan miesten skeetissä. Kivääriampuja Jarkko Mylly on ampunut Suomelle maapaikan Tokion paralympialaisiin.