Kuusi olympiapaikkaa jaossa EM-Kisakalliossa
27.5.2020 klo 08:44
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa järjestettävissä ilma-aseiden EM-kilpailuissa on jaossa kuusi olympiamaapaikkaa Tokion olympialaisiin.

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) on hyväksynyt Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) esityksen valintamenettelystä, jonka mukaan viimeiset eurooppalaisten ampumaurheilijoiden olympiamaapaikat jaetaan Tokion olympialaisiin.

ISSF perui koronaviruspandemian takia Euroopan olympiakarsintakilpailun (Pilsen, Tshekki) ja haulikkolajien EM-kilpailut (Chateraurox, Ranska), joissa viimeiset olympiapaikat piti toukokuussa jakaa. KOK siirsi Tokion olympialaiset vuodella eteenpäin, ja olympialaisten uusi ajankohta kerrottiin maaliskuun viimeisenä päivänä. Ne järjestetään 23.7.-8.8.2021.

Nyt hyväksytyn päivitetyn valintamenettelyn mukaan kuusi olympiapaikkaa on jaossa ilma-aseiden EM-kilpailuissa, jotka järjestetään Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa 26.2.-8.3.2021. Kroatian Osijekissa pidettävissä 25/50/300m lajien sekä haulikkolajien EM-kilpailuissa on jaossa kaikkiaan kymmenen maapaikkaa Tokioon. Osijekissa kilpaillaan 23.5.-6.6.2021.

EM-Kisakalliossa on jaossa kaksi paikkaa sekä miesten että naisten ilmakiväärissä ja yksi paikka sekä miesten että naisten ilmapistoolissa. EM-Osijekissa jaetaan kivääri- ja pistoolilajeissa sekä trapissa kussakin yksi paikka ja skeetissä kaksi paikkaa (miehet ja naiset).

ISSF:n rankingsijoitusten mukaiset olympiapaikat jaetaan maailmancupien pisteiden perusteella maalis-huhtikuussa 2021.

KOK on aiemmin ilmoittanut, että jo ansaitut olympiapaikat ovat voimassa myös vuoteen 2021. Noin 57 prosenttia Tokion kesäkisoihin kelpuutettavista yhteensä 11 000 urheilijasta voi olla jo varma kisapaikastaan, mutta loput 43 prosenttia karsii vielä kisapaikastaan.

Suomen joukkueen valintajärjestelmän, valintojen ja valinta-ajankohtien osalta tämä tarkoittaa, että viime joulukuussa tehdyt urheilijavalinnat ovat edelleen voimassa. Yksi seitsemästä Tokion olympialaisiin nimetyistä suomalaisista on trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela. Lari Pesonen on ampunut Suomelle olympiamaapaikan miesten skeetissä.

Tokion olympialaisten ampumaurheilussa kilpailee kaikkiaan 360 urheilijaa (miehiä 180 ja naisia 180).

ISSF:n uutinen löytyy täältä.

// Artikkelia muokattu 28.5. Korjattu ISSF:n päivitetyn tiedotteen mukaisesti skeetin ja trapin olympiapaikat EM-Osijekissa. //