Viron Reino Velleste johtaa St Michel Skeettiä puhtaalla ammunnalla
4.7.2020 klo 20:22
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ennätysmäärän 90 kisaajaa kerännyt St Michel Skeet alkoi lauantaina ammutuilla kolmella kisakierroksella. Miesten sarjan johdossa sunnuntaihin lähtee Viron Reino Velleste ammuttuaan puhtaasti kaikki kolme sarjaa.

Ei ongelmia, hyvä rata eikä sää haitannut, kommentoi Velleste tuoreeltaan päivän suoritusta.

Reino Velleste St Michel Skeet
Reino Velleste rikkoi kaikki 75 kiekkoa St Michel Skeetin avauspäivänä.

Kahden kiekon päässä Vellesteestä tuloksella 73 ovat identtisillä tuloksilla Timi Vallioniemi, Tommi Takanen sekä Timo Laitinen. Kolmikko kiristi tahtia päivän kolmanteen kierrokseen ja ampui kaikki kiekot alas puhtaasti.  Erot ovat kuitenkin minimaaliset, sillä 72 kiekossa ovat Eetu Kallioinen, Tomi Aspholm ja Samuli Ahokas.

Naisten sarjassa mennään tasaisissa merkeissä, sillä kolmikko Heidi Hämäläinen, Kaisa Kurki ja Niina Aaltonen ampuivat kaikki tuloksen 65.

Viron ampujat ovat kaikki Peter Päkkin valmennuksessa ja Päkkillä itsellään on meriittinä St Michel Skeetin voitto vuodelta 1992. Siihen aikaan ammuttiin 200 kiekkoa ja Päkk ampui peruskilpailun 194 tuloksen päälle puhtaan finaalisarjan.

– Rata on muuttunut täysin niistä ajoista, kun voitin täällä. Kaikki virolaiset täällä ovat valmennettaviani ja toimin yksityisvalmentajana Virossa. Olympialajien harrastajia ei Virossa hirveän paljon ole tällä hetkellä mutta Compak Sporting on suosittua. Reino ampui hienosti mutta huomenna on uusi päivä, kommentoi Päkk.

Tänä vuonna kisat ammutaan taustaltaan uusitulla radalla, josta on poistettu puusto.

– Sää on vaihdellut päivän mittaan ja välillä on sadellut. Siitä huolimatta on ammuttu puhtaita sarjoja, kommentoi kisan johtaja Jani Hotanen Mikkelin Ampujista. Aikataulu on hieman pettänyt, sillä kuuden ampujan kierroksia ei tahdo ihan saada vedettyä tavoite aikataulussa. Kilpailijat kuitenkin olivat hyvällä mielin, kun saatiin kasaan isot kisat.

Teksti ja kuva: Janne Kovanen