Kallioinen sivusi jälleen finaalin SE:tä, Hämäläinen naisten ykkönen St Michel Skeetissä
5.7.2020 klo 20:31
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

A-HA:n Eetu Kallioinen sivusi jälleen finaalin SE-tulosta ja vei voiton St Michel Skeetissä Mikkelissä. Kallioisen jälkeen seuraavan sijan vei avauspäivän kärkinimi Viron Reino Velleste. Timo Laitinen oli kolmas. Naisten kilpailun voitti SSG:n Heidi Hämäläinen ennen Niina Aaltosta ja Kaisa Kurkea.

Miesten kärkikuusikko. Kuva: Jani Hotanen

Kallioinen ampui peruskilpailussa 122 ja finaalissa 59. Kun samaan päätyi myös Velleste, mestaria ratkottiin jännitysnäytelmässä. Lopulta Kallioinen vei voiton 18–17.

– Hyvät päivät oli. Tämä päivä oli aika paljon parempi kuin eilinen, mutta eilinenkin oli hyvä. Kutoselle tuplapummi ei kuulunut päivään, mutta sattui sinne tulemaan. Se vähän harmitti eilisestä, helppoja kiekkoja – vaikkei toisaalta helppoja kiekkoja ole olemassa. Radat oli aivan huiput, kelit suosi ja ei ollut oikeastaan tuulta. Huippuradat, Kallioinen kehui puitteita Mikkelissä.

Hänen kesänsä jatkuu ensi viikolla maajoukkueleirillä ja katseet kääntyvät seuraavaksi SM-kilpailuihin. Naisten kilpailun voittanut Heidi Hämäläinen harmitteli huolimattomuusvirheitään.

–  Ekaa kierrosta (20) lukuun ottamatta ihan hyvä peruskilpailu (113). Turhan paljon huolimattomuusvirheitä, mutta ei muuta kuin treeniä ja kohti SM-kisoja. Finaali oli heikkoa tekemistä, tällä kertaa se riitti kuitenkin voittoon, Hämäläinen sanoi.

Juniorifinaalin voitti IEM:n Eemi Tanskanen.

Tulokset:

Mikkeli:

  1. St Michel Skeet

Miehet: 1) Eetu Kallioinen A-HA 122+2/59+18, 2) Reino Velleste Viro 123/59+17, 3) Timo Laitinen SSG 121+16/48, 4) Tommi Takanen LAS 121+15/38, 5) Tomi Aspholm L-HA 121+3/28, 6) Samuli Ahokas A-HA 122+1/17

Naiset: 1) Heidi Hämäläinen SSG 113/49, 2) Niina Aaltonen RSA 106/46, 3) Kaisa Kurki A-HA 108/32.

Kaikki tulokset

Miesten kärkikuusikon kuva Jani Hotanen, Hämäläisen, Tanskasen ja Vallioniemen kuvat Janne Kovanen.

Eemi Tanskanen.

Heidi Hämäläinen.

Nea Vallioniemi.