Parhiala toinen, Kallio kolmas Lapua Eurooppa cupin avauksessa Tallinnassa
11.7.2020 klo 17:50
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup alkoi Tallinnassa suomalaisittain iloisesti, kun Jan Parhiala ampui isopistoolilla toiseksi ja Joonas Kallio kolmanneksi. Kilpailun voitti Viron Peeter Olesk. Parhiala ja Kallio ampuivat kumpikin 578, mutta Parhiala vei kakkossijan sisäkymppien ollessa hänen edukseen 16–15.

Kilpailussa lähdin keskittymään varmoihin suorituksiin, ja tekemään sitä mitä osaan. Muutaman kerran huomio kiinnittyi vahingossa muualle, ja se vei muutamia pisteitä. Mutta tulos kuvastaa hyvin tämänhetkistä kuntoa, Parhiala arvioi.

Hänellä oli myös muuta aihetta iloon:

Mahtavaa oli, että ensimmäisen kerran minulla oli käytössä useasta erästä testatut Lapuan panokset. Vaikka erot eri patruuna erien välillä oli testissä pieniä, niin silti itselle paras valittu paukku toi myös luottoa välineisiin, Parhiala sanoo.

Joonas Kallio totesi kilpailunsa sujuneen ”yllättävän mukavasti”.

Ei ole hirveästi tullut harjoiteltua ruutilajeja. Tarkkuusosa meni ihan normaalisti, mutta pikaosalla vähän meinasi ravistaa. Hienolta se aina tuntuu nousta kansainvälisissä kilpailuissa palkintopallille, Kallio sanoi.

Tulokset:

Tallinna:

Lapua Eurooppa cup, 1. päivä:

25m isopistooli: 1) Peeter Olesk Viro 589, 2) Jan Parhiala Suomi 578 (16x), 3) Joonas Kallio Suomi 578 (15x),…9) Antti Jokinen Suomi 569.

Sunnuntaina kilpaillaan vakiopistoolilla.

Kuvat: Risto Aarrekivi