Talvitie parhaana suomalaisena vakiopistoolin kuudes Lapua Eurooppa cupissa
12.7.2020 klo 13:12
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cupin viikonloppu Tallinnassa päättyi vakiopistoolikilpailuun, jossa Marko Talvitie, Joonas Kallio ja Jan Parhiala veivät peräkkäin sijat kuudesta kahdeksaan. Talvitien tulos oli 561. Kilpailun voitti edellispäivän isopistoolin tapaan Viron Peeter Olesk tuloksella 576.

– Vaihtelevia suorituksia on vakiopistoolissa tullut, ja niin tuli tänäänkin. Periaatteessa suht ookoo, mutta muutama huono sarja jäi kaivelemaan: ensimmäisessä 20 sekunnin sarjassa jäi tähtäyspiste liiaksi alle, 42 pistettä. Kausi jatkuu ja yhä yritetään. On tämä ampumaurheilu sen verran mukavaa ja haasteellista, Talvitie sanoo.

Kallio oli myös melko tyytyväinen päiväänsä.

– Pikkuisen kympin ulkopuolella oli osumat, vaikka sarjat tuntuivat keskimäärin hyvältä. Yksi laukaus myöhästyi ja siinä tuli annettua vähän tasoitusta.

Joukkuekilpailussa Suomen ykkösjoukkue Talvitie, Kallio ja Teemu Lahti (henkilökohtaisen kilpailun kymmenes) oli Latvian jälkeen toinen.

Tulokset:

Tallinna:

Iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup:

Vakiopistooli: 1) Peeter Olesk Viro 576, 2) Lauris Strautmanis 573, 3) Joze Ceper Slovenia 569,…6) Marko Talvitie Suomi 561, 7) Joonas Kallio Suomi 559, 8) Jan Parhiala Suomi 559….10) Teemu Lahti Suomi 554.

Kuva: Risto Aarrekivi