Takanen ja Heinonen Lappia GP -skeetin ykköset
19.7.2020 klo 20:07
Heidi Lehikoinen

LAS:n Tommi Takanen ja OSH:n Marjut Heinonen veivät voitot Lappia GP -skeetissä Torniossa. Takanen ampui finaalissa ennätyksensä 58 ja oli paras myös peruskilpailussa rikottuaan 119 kiekkoa.

Miesten kilpailussa toiseksi ampui Sami Aaltonen (finaalissa 49) ja kolmanneksi Sami Alkku (finaalissa 35). Varsinkin toisena päivänä Torniossa ammuttiin haastavissa olosuhteissa, kun tuuli riepotteli kiekkoja. Takasen peruskilpailun sarjat olivat 24, 25, 22, 24 ja 24.

– Kisan kolmannella kierroksella oli haasteita keskittymisessä, ilmeisesti energiat loppui koneesta. Muuten kohtuu hyvää ammuntaa läpi kisan. Vaihteleva kiekonlento asetti haasteita mutta kohtuu hyvin taidot riitti selvittämään haasteet, Takanen summaili.

Vas. Alkku, Takanen, AaltonenVas. Alkku, Takanen, Aaltonen

Naisten kilpailussa Marjut Heinonen oli peruskilpailussa toinen Niina Aaltosen jälkeen. Aaltonen ampui 113 ja Heinonen 111. Finaalissa osat kääntyivät, ja Heinonen vei voiton tuloksella 49. Marja Mäkelä oli kolmas.

– Neljän kuukauden kilpailutauko takana. Hetkittäin hyviä onnistumisia ja sitten taas kosahduksia, mutta kokonaisuudessaan kuitenkin positiivinen kilpailu, Heinonen sanoi viikonlopustaan.

N20-sarjan paras oli TorSA:n Julia Ylimäinen, joka ampui SE:n 97. Junioreiden finaalin vei M20-sarjassa ampuva KurA:n Oskari Lehtimäki, joka oli niin ikään tulokseen 51 päätynyttä IEM:n Eemi Tanskasta parempi 2–1.