SE-tulostehtailu jatkui Siilinjärvellä automaattitrapin SM-kisoissa
25.7.2020 klo 22:12
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Automaattitrapin SM-kilpailut jatkuivat Siilinjärvellä Suomen ennätysten merkeissä. M20-Sarjassa OSU:n Juho Mäkelä rikkoi peräti 90 kiekkoa uuden SE-tuloksen arvoisesti. Viime vuoden SM-kultamitalisti, järjestavän seuran Juho Montonen oli toisena kaksi osumaa huonompana. Pronssimitali meni Kaustisille Kim Vapolan ansiosta., tulos 84

N50-sarjassa SE-tuloksen 72 ampui Ulla Vartiainen seurana MKMS. Hopeaa otti Marja Maunula OSU:sta rikottuaan 67 kiekkoa, ja pronssille kipusi pudotusmmunnassa KIrsi Heikkilä.

Y15-sarjassa tuli jälleen uusi SE, kun Elias Ruusunen rikkoi peräti 73 kiekkoa. Y17-sarjan voitti LAS:n Silja Nieminen hämmästyttävällä tuloksella 79 osuttua kiekkoa.

Y50-sarjan mestaruuden otti Sipoon Jukka Takala tuloksella 90 osumaa. Tämä oli Jukan ensimmäinen SM-kulta ikinä. Voittaja oli siliminnäden iloinen kilpailupäivästään.

Muista mitaleista jouduttiin pudotusammuntaan tuloksen 89 tehneiden kesken. Tässä kestomenestyjä Timo Nissilä (RMY) oli Pasi Tanhuanpäätä parempi. LAS:n Ari Simola ampui viimeiseen sarjaa 22 ja putosi sillä mitaleilta.

Koko päivän parasta tulosta (90 osumaa) sivuten pilvisessä säässä ampui Y60-sarjan PHC:tä edustava Jari Rämö sinetöiden mestaruutensa Y60-luokassa täydellä sarjalla. Toiseksi tuli LAS:n Risto Rämö kiekkoa huonommalla tuloksella kukistettuaan pronssimitalistin Ari Heikkiniemen pudotusammunnassa.

Joukkuekisassa M20-sarjassa OSU:n joukkue (Ruusunen Samuel 69 osumaa, Mäkelä Juho 90 osuma ja Ruusunen Elias 73 osumaa) ampui uuden SE:n 232.

Y50-sarjassa joukkuekilpailussa tuli siinäkin uusi SE 263 osumaa LAS:n joukkueen Ari Simola (88), Risto Rämö (89) ja Matti Nummela (86) toimesta. RMY oli toinen, mutta vähän yllätyksenä SSG joukkueella Janne Tulokas, Christian Roslund ja Jukka Takala nappasi pronssin.

Teksti: Seppo Mahlamäki

Tulokset