Simola ja Veromaa automaattitrapin mestarit, sunnuntaina kolme uutta SE:tä Siilinjärvellä
26.7.2020 klo 19:57
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lahden Ampumaseuran Ari Simola ja Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa veivät automaattitrapin mestaruudet Siilinjärvellä. Kilpailuiden päätöspäivänä nähtiin kolme uutta SE:tä.

Sunnuntaina ratkottiin vielä M-, N- ja N20-sarjojen mestaruudet sekä joukkuemestaruudet miesten ja naisten sarjoissa.

Miesten mestaruudesta käytiin tiukka pudotusammunta Simolan, Ruotsalon Metsästysyhdistyksen Timo Nissilän ja Orimattilan Seudun Urheiluampujien Juho Mäkelän kesken. Kaikki rikkoivat kilpailussa 93 kiekkoa. Simola vei mestaruuden rikkomalla pudotusammunnassa viisi kiekkoa, Timo Nissilä jäi hopealle neljällä kiekolla ja Juho Mäkelä pronssille kolmella kiekolla.

Naisten mestariksi ampui Mopsi Veromaa tuloksella 91. Hopeaa ampui Mäntsälän Kennel- ja Metsästyseuran Ulla Vartiainen tuloksella 84 ja pronssia Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Pylkkänen tuloksella 80.

– Mahtava keli ja mahtava fiilis. Kisa meni paremmin kuin olin edes haaveillut. Ja kyllähän tällä on kiva jatkaa melko erilaista ammuntakautta vielä loppuun asti. Onneksi on vielä kisoja jäljellä, toivotaan että tällaisia kelejäkin olisi varastossa, Veromaa sanoi.

N20-sarjassa ammuttiin uusi SE-tulos, kun Lahden Ampumaseuran Silja Nieminen rikkoi 84 kiekkoa, hopealle sijoittui niinikään Lahden Ampumaseuran Sara Nummela tuloksella 82 ja pronssille Orimattilan Seudun Urheiluampujien Tuuli Lahtinen tulos 64.

Joukkuekilpailussa miesten sarjassa kultaa ampui Lahden ampumaseuran ”kakkos”joukkue Risto Rämö, Ari Simola, Matti Nummela uudella SE-tuloksella 265 jättäen Lahden ampumaseuran toisen joukkueen Tomi Hämäläinen, Pasi Tanhuanpää, Tuomas Miromäki hopealle tuloksella 260. Sensaatiomaisesti pronssimitalit jäivät järjestävän seuran Siilinjärven Urheiluampujien joukkueelle Juhani Rissanen, Juho Montonen, Petri Pietikäinen tuloksella 256.

Naisten joukkuemestaruuden voitti Lahden ampumaseuran joukkue Anu Salomaa, Sara Nummela, Silja Nieminen niinikään uudella SE-tuloksella 231, voittaen hopeaa ampuneen Orimattilan Seudun Urheiluampujien joukkueen Marja Maunula, Satu Pylkkänen, Tuuli Lahtinen kymmenellä kiekolla OSU:laisten tuloksen ollessa 221.

Teksti: Tommi Pärmänen, kuvat: Timo Takala (naisten kärkikolmikko ja miesten sarjan joukkueiden kärki)