Kemppi asentokilpailun mestari myös naisten sarjassa, Koskela miesten makuun mestari
1.8.2020 klo 22:52
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi jatkoi asentokilpailussa menestyskulkuaan. Viime viikolla 18- ja 20-sarjoissa mestaruuden Kouvolan Tyrrissä voittanut Kemppi voitti samalla ampumaradalla nyt naisten sarjan mestaruuden. Hopeaa vei Marianne Palo ja pronssin Emmi Hyrkäs. Riku Koskela juhli miesten makuukilpailun voittoa.

Kemppi oli naisten paras jo peruskilpailussa (1158) ja vei finaalissa voiton pistein 447,7.

–  Peruskisa ei ollut parhaimpiani, mutta yllätyksekseni olin ensimmäisenä menossa finaaliin. Finaalissa olin pitkään häntäpäässä, ja pystyn aikana nousin ensimmäiselle sijalle. Olen todella tyytyväinen päivän kisaan, Kemppi sanoi.

Palo sanoi, että peruskilpailussa ja finaalissa täytyi odotella pahimpia puuskia pois.

– Hyviä paikkojakin jäi käyttämättä. Polvi kulki ihan hyvin, makuu ja pysty jäivät alakanttiin omasta osaamisesta. Finaali oli tiukka, sillä sijoitukset vaihtuivat koko ajan ja pronssimitalistakin taisteltiin shoot-offilla. Finaalin viimeinen pystylaukaus (10,7) ehdottomasti kruunasi tämän päivän. Viivi oli tänään parempi ja ansaitsi voiton, Palo sanoi.

Toisen kisapäivän päätteeksi ammuttiin miesten makuukilpailu, jossa mestariksi ampui Riku Koskela tuloksella 622,3. Juha Rutonen otti hopeaa ja Antti Puhakka pronssia.

– Sain oltua tuulen kanssa hyvin kärryillä molemmissa starteissa. Sain pidettyä rennon fiiliksen koko päivän ajan, sillä makuu on tällä kaudella ollut varmaa tekemistä, mikä näkyi peruskilpailun ensimmäisessä sarjassa (106.1). Se paikkasi hieman paria selkeää virhettä, Koskela sanoi.

Rutonen sanoi alkukilpailun olleen varsin vaikea, sillä hänellä oli jännittynyt ja epävarma olo.

– Tuuli oli haasteellinen, mutta se oli hallittavissa. Epävarmasta olotilasta johtuen olin usein hiukan myöhässä laukaisuhetkellä. Pisteet kuitenkin riittivät hyvin jatkoon ja omalta osalta joukkuemestaruuteen. Loppukisassa olin sisuuntuneessa mielentilassa, ja tekeminen oli huomattavan paljon rohkeampaa. Tuuli rauhoittui myös merkittävästi, Rutonen sanoi tyytyväisenä päiväänsä.

Puhakkakin totesi päivänsä menneen ihan hyvin.

– Hauska oli ampua. Ihan ei pysynyt ammunta koossa loppuun asti, Puhakka tuumi.

Tulokset:

Tyrri, Kouvola:

50m kiväärin SM-kilpailut:

Naiset, 3x40ls: 1) Viivi Kemppi MyA 447,7, 2) Marianne Palo IMAS 447,1, 3) Emmi Hyrkäs Hahlo 436,4.

Miehet, makuu, 60ls: 1) Riku Koskela SA 622,3, 2) Juha Rutonen HAS 621,1, 3) Antti Puhakka HAS 620,1.

Tulokset

Kuvat: Heidi Koskinen-Järvisalo