Kai Jahnsson nakutti 380 Loviisassa
28.9.2020 klo 15:31
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Loviisan ruskaa koristi sunnuntaina mm. Kai Jahnsson.

Poliisien Ampumaseuran Kai Jahnsson tavoittelee paikkaa SAL:n EM-kisajoukkueeseen.

Teksti ja kuva: Matti Erkkilä

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään ensi helmi-maaliskuussa Lohjalla Kisakallion urheiluopistolla. Kai Jahnsson laukoi sunnuntaina SVA:n mestaruuskilpailuissa 40 laukauksen kisassa mainion 380 pisteen kärkituloksen.

Jahnssonin aseen vakaanapito ennen liipaisuhetkeä on aina herättänyt kunnioitusta. Silmällä on ollut vaikeuksia huomata aseessa minkäänlaista liikettä. Parhaimmillaan se oli Loviisassa viimeisessä sarjassa, johon hän teki 99 pisteen huikean tuloksen.

– Ampumaurheiluliitto järjestää ensi helmi-maaliskuussa EM-kilpailut. Siellä olisi kiva kilpailla, Jahnsson suunnitteli.

Suomella olisi kotikisoissaan miesten ilmapistoolissa vahva joukkue, esimerkiksi Jahnsson, Joonas Kallio ja Tomi Heikkilä.

Jahnsson on osallistunut kaksiin olympiakisoihin. Lontoossa vuonna 2012 hän ylti jopa finaaliin saakka sijoittuen kahdeksanneksi. Miehen nimissä on edelleen ilmapistoolin ns. peruskilpailun ennätys 588 pistettä. Se tarkoittaa keskiarvoisesti laskien kuutta 98 pisteen sarjaa!

Loviisassa tehtiin useita hyviä tuloksia. Jahnssonin lisäksi onnistui esimerkiksi P-HA:n Timo Unkila. Hän tähtäsi ilmakiväärillä 283,9 pistettä 90-vuotiaiden sarjassa.