Ilmakiväärin asentojen ja makuun SM-kilpailut Turussa peruttu
6.10.2020 klo 09:02
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilmakiväärin asentojen ja makuun SM-kilpailut piti järjestää marraskuussa Turussa, mutta ne on peruttu koronavirusepidemian takia.

Turun Seudun Ampujien (TSA) hallitus päätti maanantai-iltana pitämässään kokouksessa, että ilmakiväärin asentojen (3×20 ls, 2×30 ls) ja makuun SM-kilpailut perutaan. Ne piti järjestää Turussa Kupittaan urheiluhallin sisäampumaradalla 6.-8. marraskuuta.

Kilpailujen johtajan Jarmo Engblomin mukaan kisat peruttiin koronavirusepidemian takia:

– Emme halua ottaa minkäänlaisia riskejä. Turvavälejä on vaikea pitää pienellä radalla, ja jos ammuttaisiin joka toisella paikalla, aika ei olisi riittänyt kisojen läpiviemiseen, hän sanoi.

Alun perin 10m ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kilpailut piti järjestää Turussa Kupittaan urheiluhallissa 3.-5. huhtikuuta, mutta Suomen hallituksen 12. maaliskuuta julkaiseman koronavirustilanteeseen liittyneen linjauksen mukaisesti ne peruttiin.

Sittemmin selvitettiin, voidaanko SM-kilpailut järjestää myöhemmin. Ne päätettiin jakaa kahteen osaan, ja uudet ajankohdat löytyivät marraskuulta ja itsenäisyyspäiväviikonlopulta (4.-6.12.). Joulukuulle siirretyt ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kilpailut ovat ainakin vielä kalenterissa.

– Joulukuun SM-kisoja käsitellään marraskuun kokouksessamme. Katsotaan tuolloin, mikä on tilanne, Engblom sanoi.

Vuoden 2021 ilmakiväärin ja -pistoolin SM-kilpailut järjestetään 12.-14. helmikuuta Lohjalla Kisakallion urheiluopistossa. Ilma-aseiden EM-kilpailut pidetään samassa paikassa 26.2.-8.3.2021.