Suomisportin tietoturva arvioitu elo-syyskuussa
30.10.2020 klo 09:12
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tietoturvayhtiö Nixu Oyj:n asiantuntijat arvioivat Olympiakomitean toimeksiannosta Suomisportin tietoturvan elo-syyskuussa. Jatkossa tietoturvatestauksia tehdään säännöllisesti.

Perusteellisessa arvioinnissa ja siihen liittyvissä testauksissa ei havaittu välittömiä toimenpiteitä vaativia kriittisiä haavoittuvuuksia. Nixu Oyj:n arvion mukaan Suomisportin teknisen tietoturvan perusta on kunnossa.

– Tietoturvaa testattiin järeimmällä mahdollisella menetelmällä (ns. Penetration test), jossa palveluun pyrittiin tunkeutumaan tiedossa olevilla, hakkereiden käyttämillä menetelmillä. Suomisport kesti hyvin testihyökkäykset sekä selain- että mobiiliympäristöissä, eikä testauksessa havaittu järjestelmässä kriittisiä haavoittuvuuksia, mutta Suomisportin tietoturvaa kehitetään jatkuvasti osana järjestelmän pienkehitystä, kertoo digipäällikkö Juha Saapunki Olympiakomiteasta.

Lisätietoja: suomisport@olympiakomitea.fi