Leppänen ja Vuolle mestareiksi action airissa
15.12.2020 klo 09:57
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SSG:n Max Kääriä ei musta maski hidastanut.

IPSC action airin SM-kilpailut ammuttiin viikonloppuna Tampereella ja Nokialla. Koronatilanteen vuoksi kilpailut pystyttiin viemään läpi tällä kertaa vain kahdessa luokassa ja poikkeusjärjestelyin.

Erikoisista olosuhteista huolimatta lajin tutut kärkinimet pitivät vieläkin pintansa ja keräilivät mitalipöydän puhtaaksi haastajien asettamista paineista huolimatta.

Maskit naamalla, kymmenen hengen koronakuplassa ja tarkoin järjestelyin ammutun kaksitoista asemaa käsittäneen SM-mittelön kärkeen ehtivät Sibbo Skyttegillea edustava Kim Leppänen standard-luokassa ja Tampereen Urheiluampujien Mika Vuolle open-luokassa.

Ruutipuolella pitkien aseiden maailmanhuippuihin lukeutuva Leppänen osoitti jälleen kerran omat rautaiset kykynsä menestyä IPSC:ssä lajissa kuin lajissa ja nappasi nyt kolmannen Suomen mestaruutensa action airissa. Viime vuonna kiireidensä vuoksi SM-tasolla välivuotta pitänyt Vuolle palasi kultakantaan ja nappasi nyt toisen mestaruutensa.

TaU:n Joona Haavisto kurottelemassa luukusta.

Standard-luokassa mestarin kannoilla seurasi production-luokkaa vuosia hallinnut, NoSAa edustanut Jesse Nio 95 % tuloksella sekä Hyvinkään Metsästys- ja Ampumaseuran Juha Toivola 89 % tuloksella. Turku IPSC:n ruutipuolen vastaavan luokan hallitseva suomenmestari Mika Kontulainen oli neljäs 85 % tuloksella.

Open-luokassa kaksoismestaruuden Tampereen Urheiluampujille varmisti Roy Juurijoki vain muutaman huonomman osuman päässä mestarista, 98 % tuloksella. Luokan himmeimmän mitalin nappasi useita kertoja mitalilistoilla roikkunut Loimaan Laukojien Tomy Lindström, 93 prosenttiin riittäneellä ammunnalla. Pronssista käytiin mestaruuden tavoin tiukka kamppailu ja tällä kertaa Rauman Seudun Urheiluampujien Jari Sievänen joutui tyytymään neljänteen sijaan 91 % suorituksella.

Naisten standard-luokassa ykköseksi ehti maajoukkueampuja Lilian Leetsi ennen Pirjo Leinosta ja Mona Nordbergia. Open-luokan naisten mestaruuden kuittasi Jenny Koskimäki.

Joukkuekilpailussa TaU oli ykkönen open-luokassa ja NoSA standard-luokassa.

Action air SM 2020 tulokset: https://actionairsm.weebly.com/