Practicalin maajoukkue kiinnostaa naisia
27.1.2021 klo 09:39
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Raine Peltokoski kertomassa naisille millä tekniikalla miniriflessä saadaan A-osumat.

Tampereella järjestettiin viime viikonloppuna practicalin maajoukkueen valintatilaisuus naisille.

Teksti ja kuvat: Mika Vuolle

Naisten maajoukkueen valmentajan Raine Peltokosken luotsaamalle leirille osallistui kuusi naista eri puolilta Suomea. Viikonlopun tiivis ohjelma koostui pääosin tarkkuuspainotteisesta tekniikkaharjoittelusta pienoiskiväärillä ja sunnuntain päätteeksi pidettiin kuntotestit.

– Tekniikkaharjoittelun ohella tämä oli samalla tasomittaus. Viikonlopun aikana pystyin arvioimaan naisten vahvuudet ja heikkoudet, ja sen ansiosta pääsen paremmin miettimään tulevaa valmennusta, Peltokoski sanoi.

Practicalin valmennuskoordinaattori Kari Kivistön mukaan valinnat naisten aktiivisesti harjoittelevaan maajoukkueryhmään pyritään tekemään joustavasti. Tavoitteena on koota suomalaisista naispracticalisteista paras mahdollinen yhdistelmä practicalin eri disipliineihin.

– Joku haluaa keskittyä pistooliin, joku taas pitkiin aseisiin, osa taas kaikkiin. Tavoitteena on koota ryhmä, josta saadaan valittua toimiva joukkue kaikkiin arvokisoihin, Kivistö kertoi.

Naisten maajoukkue on practical-ammunnan puolella käynnissä oleva hanke, jolla testataan ja kehitetään lajin valmennustoimintaa Suomessa. Tavoitteena on naisten arvokisamenestys lähivuosina EM- ja MM-tasolla.