Intian maailmancup: Aleksi Leppä ja Juho Kurki pienoiskiväärin asentokilpailun finaaliin!
23.3.2021 klo 12:06
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä (vas.) ja Juho Kurki alkavat valmistautua keskiviikon finaaliin onnistuneen peruskisan jälkeen. (Kuvat: Mari Backman-Hyrkäs)

Aleksi Leppä ja Juho Kurki selvittivät upeasti tiensä miesten pienoiskiväärin asentokilpailun maailmancupin finaaliin, kun he sijoittuivat tiistain peruskilpailussa kolmanneksi ja kuudenneksi. Kahdeksan parhaan finaali ammutaan keskiviikkona Intian Delhissä.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toinen maailmancup on käynnissä Intian Delhissä, missä kilpaillaan haulikko-, kivääri- ja pistoolilajeissa. Delhissä kilpailee noin 300 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 53 maata.

Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) edustavat Delhissä Suomea, ja he kilpailivat tiistaina miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls peruskilpailussa. Kahdeksan parhaan finaali ammutaan keskiviikkona.

Leppä sijoittui ”piekkarin” asentokilpailun peruskilpailussa kolmanneksi, kun hän tähtäsi 1167 pistettä (polvi 387, makuu 391, pysty 389). Kurjen tulos oli 1165 (394+391+380), jolla hän sijoittui kuudenneksi. Kurjen polviasennon tulos oli kilpailun paras.

Leppä ja Kurki selvittivät siis upeasti tiensä finaaliin. Kurjen lisäksi kolme ampujaa ampui 1165 pistettä, joka oli finaaliraja. Intian Sanjeev Ranput oli peruskilpailun ykkönen 1172 pisteellään (386+397+389).

Juho Kurki kilpailee keskiviikon finaalissa.

– Ihan mahtavaa, iloitsi Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Pirjo Peltola, kun suomalaiskaksikon finaalipaikat olivat varmistuneet.

Kurki sijoittui maailmancupin avauspäivänä perjantaina käydyssä ilmakiväärikilpailussa 20:nneksi (624,5) ja Leppä 26:nneksi (623,4).

– Tänään oli erilainen päivä ampua. Jo koelaukauksilla alkoi tuulla tosi kovaa, ja tuuli vaihteli suuntaa ja nopeutta. Ammuin kuitenkin polven kolme ekaa sarjaa hyvin ja viimeinenkin oli ihan kohtuullista tekemistä, mutta putosin vähän tuulesta, Leppä kertasi kilpailuaan.

– Makuu oli haastavaa. Polven aikana tuuliviirit minun vasemmalta puoleltani olivat lentäneet pois, ja olin yhden viirin varassa. Tuulen ennakoiminen oli todella haastavaa. Pystyyn pääsin ampumaan hyvään väliin. Oli aika rauhallinen väli, jossa ampua, ja ammunta toimi hyvin. Sain ammuttua pystystä rennosti omaa ammuntaa, ja tulos oli hyvä. Kokonaisuudessaan oli haastava kisa, mutta pidin pään kylmänä ja keskityin hyvään tekemiseen.

Kurjen mukaan päivän kisa lähti hyvällä rytmillä huonoon keliin:

– Polvella pysyin tosi hyvin kärryllä kelistä. Pystyssä taas nopea rytmi vähän kostautui, kun kahden ekan sarjan jälkeen keli tyyntyi ja viimeset sarjat oli helppoa ampua.

Delhin maailmancupissa ei jaeta olympiamaapaikkoja Tokioon, vaan maailmancupin pisteitä, joiden perusteella voi saavuttaa paikan Tokioon. Suomella ei ole vielä maapaikkaa kiväärilajeissa.

Miesten ilmakiväärissä paikan saavutti Etelä-Korean Nam Taeyun, joka oli peruskilpailun ykkönen (632,1) ja sijoittui finaalissa kahdeksanneksi.

Trap-ampuja Satu Mäkelä-Nummela on jo nimetty Suomen olympiajoukkueeseen. Lari Pesonen on saavuttanut maapaikan miesten skeetissä.

ISSF:n seuraava maailmancup on haulikkolajien maailmancup Italian Lonatossa 7.-17. toukokuuta. Etelä-Korean Changwonissa piti kilpailla 16.-27. huhtikuuta, mutta kilpailu on siirretty eikä uusi ajankohta ole vielä tiedossa.

Egyptissä järjestettiin haulikkolajien maailmancup helmi-maaliskuussa. Siellä ei ollut mukana suomalaisia.

ISSF:n maailmancup (haulikko, kivääri, pistooli)
18.-29.3. Delhi, Intia

Tuloksia ti 23.3.

Miesten 50m pienoiskivääri 3×40 ls, peruskilpailu: 1) Sanjeev Ranput Intia 1172, 2) Istvan Peni Unkari 1169, 3) Aleksi Leppä Suomi 1167, 4) Jan Lochbilder Sveitsi 1166, 5) Aishway Tomar Intia 1165/56x, 6) Juho Kurki Suomi 1165/55x, 7) Steffen Olsen Tanska 1165/53x, 8) Niraj Kumar Intia 1165/46x, 9) Peter Sidi Unkari 1164. 33 osanottajaa. Kahdeksan parhaan finaali ammutaan ke 24.3.

Aiheesta lisää täällä.