Lonaton maailmancup: Suomi neljäs naisten trapin joukkuekilpailussa
15.5.2021 klo 18:09
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Noora Antikainen (vas.), Satu Mäkelä-Nummela ja Mopsi Veromaa Lonaton radalla joukkuekilpailun jälkeen. (Kuva: Kari Kopra)

Suomi sijoittui naisten trapin joukkuekilpailussa hienosti neljänneksi ja miesten kilpailussa 17:nneksi, kun haulikkolajien maailmancup jatkui lauantaina Italian Lonatossa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancupissa ammuttiin lauantaina miesten ja naisten trapin joukkuekilpailujen kolmas ja viimeinen päivä.

Kuten aiemmin viikolla skeetissä, tänä vuonna käyttöön otetun formaatin mukaan trapin peruskilpailun tuloksiin kirjataan jokaiselta ampujalta seitsemän sarjaa – henkilökohtaisen kilpailun viisi sarjaa ja tänään ammutut kaksi sarjaa (2×25) eli yhteensä 175 kiekkoa. Joukkueen maksimitulos voi siis olla 525.

Naisten kilpailussa Suomelta oli mukana joukkue, jossa olivat Orimattilan Seudun Urheiluampujien (OSU) Noora Antikainen ja Satu Mäkelä-Nummela sekä Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa. Suomi oli hienosti peruskisan neljäs tuloksellaan 464. Antikaisen tämän päivän sarjat olivat 21+23, Mäkelä-Nummelan 21+20 ja Veromaan 24+23. Heiltä kirjattiin lopputuloksiin tulokset 157, 145 ja 162.

Peruskilpailun ykkönen ja kakkonen kohtasivat kultamitaliottelussa ja kolmonen ja nelonen pronssimitaliottelussa. Suomi kohtasi pronssiottelussa Yhdysvallat, joka teki peruskilpailussa tuloksen 466. Pronssikamppailu päättyi Yhdysvaltain voittoon. Loppunumerot olivat 6-2.

– Onhan tuossa taas uutta säädetty ja yritetty hakea mielenkiintoa, Mäkelä-Nummela sanoi joukkuekilpailun viimeisestä päivästä.

– Oma ammuntani oli nyt vaan koko kisan ajan päin… Parannusta tuli toki tähän finaaliammuntaan, mutta täytyy vissiin hioa karkealla terällä, hän naurahti.

Henkilökohtaisessa kilpailussa eilen 14:nneksi sijoittunut ja kahden kiekon päähän finaaliuusinnasta jäänyt Antikainen puolestaan sanoi, että päivä oli kiva, ja oli joukkueen finaalipaikasta erittäin tyytyväinen.

– Finaalissa oli jälleen kerran uuden säännöt, ja sanotaanko näin, että mielenkiintoista! Neljäs sija jää aina hampaankoloon vaivaamaan, Antikainen summasi päivän.

Veromaa oli eilen kahdeksas pudoten kuuden parhaan joukosta finaaliuusinnassa. Hän sanoi joukkuekilpailun olleen ”jännä kokemus”:

– Se oli aivan uudenlainen joukkuefinaali. No, nyt on tämäkin uusi finaalimuoto testattu ja eikun seuraavaa kisaa kohden, Veromaa sanoi.

Italia oli peruskilpailun paras tuloksellaan 477. Se sai kultamitaliottelussa vastaansa peruskisan kakkosen Espanjan (471). Espanja vei maailmancupin voiton lopulta selvin pistein 6-0. Voittajajoukkueessa ampuivat Cristina Beltran, Fatima Galvez ja Mar Molne Magrina.

Suomi sijoittui miesten joukkuekilpailussa 17:nnneksi. Joukkueessa ampui OSU:n kolmikko Matias Koivu, Vili Kopra ja Jukka Laakso. Suomen tulos oli 476, kun Koivu rikkoi 148, Kopra 162 ja Laakso 166 kiekkoa. He kirjasivat tänään tulokset 21+20, 22+24 ja 25+24. Pronssimitaliotteluun pääsi tuloksella 497.

Miesten maailmancupin voiton vei Ranska, joka oli kultamitaliottelussa Venäjää parempi pistein 7-1. Venäjä teki peruskisan parhaan tuloksen 500, Ranskan tulos oli 498. Clement Bourgue, Antonin Desert ja Sebastien Guerrero ampuivat voittajajoukkueessa. Pronssimitalit menivät Kroatiaan, kun se voitti Kuwaitin 6-4.

Lonaton maailmancup päättyy sunnuntaina, jolloin ammutaan trapin parikilpailut. Suomella on kilpailussa kaksi joukkuetta: Suomi 1 (Matias Koivu – Mopsi Veromaa) ja Suomi 2 (Vili Kopra – Noora Antikainen).

ISSF:n haulikkolajien maailmancup (skeet, trap)
7.-17.5. Lonato, Italia

Tuloksia la 15.5.

Trapin miesten joukkuekilpailu, peruskilpailu 525 kiekkoa: 1) Venäjä 500, 2) Ranska 498, 3) Kroatia 497, 4) Kuwait 497, … 17) Suomi 476. 24 joukkuetta.

Pronssimitaliottelu: Kroatia – Kuwait 6-4
Kultamitaliottelu: Ranska – Venäjä 7-1

Trapin naisten joukkuekilpailu, peruskilpailu 525 kiekkoa: 1) Italia 477, 2) Espanja 471, 3) Yhdysvallat 466, 4) Suomi 464, 5) Slovakia 462, 6) Venäjä 464. 12 joukkuetta.

Pronssimitaliottelu: Yhdysvallat – Suomi 6-2
Kultamitaliottelu: Espanja – Italia 6-0

Aiheesta lisää täällä.