Nyt katseet kohti Tokion olympialaisia!
17.6.2021 klo 18:59
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lari Pesonen (vas.) Satu Mäkelä-Nummela ja Eetu Kallioinen kertoivat kuulumisiaan torstaina Hälvälän radalla. (Kuvat: Kari Kuukka)

Satu Mäkelä-Nummelan, Eetu Kallioisen ja Lari Pesosen katseet on nyt suunnattu tiukasti heinäkuussa alkaviin Tokion olympialaisiin. kaikki harjoittelu ja kilpaileminen ovat osa valmistautumista vuoden tärkeimpään tapahtumaan.

Lari Pesonen sovitti olympia-asuja.

Tokion olympialaisiin nimetyt ampumaurheilijat kertoivat kuulumisiaan torstaina aurinkoisella Hälvälän ampumaradalla. Satu Mäkelä-Nummela, Eetu Kallioinen ja Lari Pesonen olivat hyvillä mielin:

– Lähden Larin kanssa ensi tiistaina Italiaan harjoittelemaan (skeetin päävalmentajan) Pietro Gengan kanssa. Olemme siellä puolitoista viikkoa, jonka jälkeen on vähän lepoa ja lisää harjoituksia, kunnes lähdemme heinäkuun puolivälissä Tokioon, Kallioinen kertoi.

Mäkelä-Nummela puolestaan osallistuu vielä Kroatian Osijekissa järjestettävään maailmancupiin.

– Se on viimeinen kilpailuni ennen Tokiota. Lähden olympialaisiin poikien (Kallioinen ja Pesonen) kanssa samalla lennolla ja pidän huolen siitä, etteivät he eksy Tokioon, äitihahmoksi itseään kutsunut Mäkelä-Nummela nauroi.

Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) nimettiin Suomen olympiajoukkueeseen jo joulukuussa 2019. Hän saavutti maapaikan saman vuoden elokuussa Lahdessa järjestetyssä maailmancupissa – samalla radalla kuin missä torstainen tapaaminenkin järjestettiin.

Ala-Hämeen Ampujia edustava Kallioinen, 23, ampui Suomelle maapaikan Tokioon kolme viikkoa sitten Kroatian Osijekissa järjestetyissä EM-kilpailuissa, kun hän sijoittui kolmanneksi.

Pesonen, 26, saavutti maapaikan Suomelle toukokuussa 2019, kun hän sijoittui viidenneksi Etelä-Korean Changwonissa järjestetyssä maailmancupissa. Pesosen seura on Ilomantsin Erämiehet (IEM).

Mäkelä-Nummela lähtee jo neljänsiin olympialaisiinsa, Kallioinen ja Pesonen ensimmäisiinsä.

– On hienoa päästä kokemaan olympialaiset. Ne ovat varmasti erilainen tapahtuma, itse kilpailu on samanlainen kuin muutkin, Pesonen mietti.

– Toivottavasti siitä tulee hieno reissu, Kallioinen puolestaan totesi.

Mäkelä-Nummela tietää mitä olympialaisissa tuleman pitää:

– Se on samanlainen kilpailu kuin kaikki muutkin, mutta siellä pitää muistaa kaikkea muutakin, kuten kaikki kulkemiset lupineen ja ”lätkineen”. Kisäkylässä on kaikkea mahdollista tekemistä. Ravintola on auki ympäri vuorokauden, joten kyllä se varmasti näkyy, kun tulemme kisoista takaisin kotiin!

Ampumaurheiluliiton skeetin päävalmentaja Pietro Genga Lari Pesosen ja Eetu Kallioisen kanssa.

Tokion olympialaiset järjestetään 23.7.-8.8. Miesten skeet ammutaan 25.-26. heinäkuuta, ja naisten trap kilpaillaan 28.-29. heinäkuuta Asakan ampumaradalla.

Tokion olympialaisten ampumaurheilussa kilpailee 360 urheilijaa, kun heitä on ollut aiemmin 390.

Aiheesta lisää heinäkuussa ilmestyvässä Urheiluampuja-lehdessä!