Veromaa 15:s Osijekissa: ”Finaaliin pääsytulos ei olisi ollut mahdottomuus”
30.6.2021 klo 22:15
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mopsi Veromaa oli parhaana suomalaisena 15:s trapin maailmancupissa Kroatian Osijekissa. Veromaa rikkoi 111 kiekkoa, kun finaaliin olisi vaadittu 114.

Veromaan sarjat olivat 24, 20, 22, 22 ja 23.

– Vahinko, että matkan ainoa täysi tuli tehtyä harjoituksiin ja kisatulos jäi vaisuksi. Niin lähellä jälleen kerran mutta silti niin kaukana. Eli finaaliin pääsytulos ei olisi ollut mahdottomuus, mutta ei vaan onnistu silloin kun tarttis. Oma tekeminen on parantunut viime reissuun nähden ja eiköhän ne hyvätkin tulokset vielä sieltä napsahda, kun saa juttuja kohdilleen, Veromaa sanoo.

Noora Antikainen oli 19:s tuloksella 109.

– Oli haastetta kerrakseen. Tänään ammunta tuntui enemmän omalta kuin eilinen päivä. Eilen oli ehkä vähän liian kuuma minun makuun ja ehkä yiritin hieman liikaa. Rata on niin hyvä, että harmittaa kyllä todella paljon, kun mahdollisuudet olisi ollut mihin vaan, Antikainen sanoo.

Satu Mäkelä-Nummela oli 26:s tuloksella 107.

– Lämmin oli ilma ja ”lämmin” oli pääkopassakin, kun ei ammunta kulje. Muutama kohtuu sarja ja hyvä tekeminen siinä, mutta sitten notkahtaa ”selkäranka”. Viimeisen sarjan alku oli karmivaa tekemistä, en saanut alusta alkaen junaa raiteille. Pummit tulevat samaan läjään, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Uudessa aseenperässä ei ole mitään vikaa, vaan sillä on positiivinen vaikutus tekemiseen. Lähdössä tapahtuu sitä virhettä, ja se pitää tässä parin viikon aikana karsia pois ja sitten baanalle, kylä lähtee, olympialaisiin suuntaava ampuja sanoi.

Miehissä finaaliin olisi vaadittu 122. Paras suomalinen oli 49:ksi yltänyt Vili Kopra, joka rikkoi 116 kiekkoa.

– Hyvä kisa, hyvä keli, hyvät radat. Itse olisi pitäny olla parempi. Niin yksinkertaista se on, Vili Kopra sanoo.

Simo Köylinen oli toiseksi parhaana suomalaisena 53:s yhden kiekon huonommalla tuloksella.

– Pari ekaa sarjaa oli vähän nykimällä kaivettuja, niistä olisi pitänyt saada parempia. Muuten suht ok. Keli oli kyllä mahtava, sellainen yli +35. En ole moneen vuoteen ollut ampumassa yhtä hyvässä kelissä. Radatkin olivat hyvässä kunnossa, Köylinen sanoo.

Tuloksia:

Osijek, Kroatia:

Ampumaurheilun maailmancup:

Trap, peruskilpailut:

Naiset: 1) Silvana Stando Italia 120, 2) Jessica Rossi Italia 117, 3) Jana Spotakova Slovakia §16,…15) Mopsi Veromaa Suomi 111,…19) Noora Antikainen Suomi 109,…26) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 107.

Miehet: 1) Mauro De Filippis Italia, Ioannis Chatzitsakiroglou Kreikka, Giovanni Cernogoraz ja Massimo Fabbrizi Italia  123,…49) Vili Kopra Suomi 116,…53) Simo Köylinen Suomi 115,…67) Tomi Hämäläinen Suomi 113,…69) Mika Bister Suomi 112,…71) Jukka Takala Suomi 111.

Kaikki tulokset: ISSF – International Shooting Sport Federation – issf-sports.org