Emmi Hyrkäs ja Aleksi Leppä SE-vireessä Salossa
11.7.2021 klo 22:49
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs ja Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä kohentelivat kiväärilajeissa SE-lukemia viikonloppuna Salon 53. Ampumakisoissa.

Sunnuntaina naisten asentokilpailun voitti Emmi Hyrkäs, joka ampui peruskilpailussa SE:n 1171 ja finaalissa SE:n 456,5. Hyrkäs ampui SE:n myös makuukilpailussa, jossa hänen tuloksensa oli 626,3.

– Kolme kilpailua ja kolme SE:tä niin pakkohan silloin on olla tyytyväinen, Hyrkäs summasi iloisena viikonloppuaan.

Hyrkäs oli hyvässä vireessä molempina päivinä:

– Eilen makuu meni ekaa sarjaa (101,6) lukuun ottamatta ihan loistavasti. Tänään polviammunta (387) oli hieman hankalaa, niin kuin makuun kaksi ensimmäistä sarjaakin (97 ja 98). Helteet vaikeuttavat nukkumista, ja alkaa selvästi muutaman viikon univelat kasaantua ja vaikeuttaa keskittymistä ja ajatuksen juoksua. Keli tuntui hankalalta, mutta makuun kolmannen sarjan aikana pääsin vihdoin tuulesta kiinni ja loppu kisa menikin hyvin. Erityisen tyytyväinen olen pystyn 100-sarjaan. Finaali meni suurimmaksi osaksi hyvin. Muutamia huonompia laukauksia, jotka vähän harmittaa, Hyrkäs summaili viikonvaihdettaan.

Toiseksi sijoittui Marianne Palo tuloksella 454,6. Hän oli sekä tyytyväinen että vähän harmissaan asentokilpailustaan.

– Tulokseni jäivät oikeasta osaamisestani. Pitoni oli hyvä, mutta koko kilpailun ja finaalin ajan oli takaraivossa epävarmuus. Aseeni alkoi temppuilla toukokuussa juuri ennen EM-kilpailuja ja siihen ei ole löytynyt vieläkään ratkaisua, joka on mysteeri. Harmittaa, kun en saa osaamistani ulos, sillä tiedän, että olen kunnossa. Epävarmuus syö itseluottamusta. Ammuin kuitenkin finaalissa ennätykseni ja samalla sivusin vanhaa finaali-SE:tä, joten ei se huonosti mennyt, mutta paljon parannettavaa jäi.

Miesten asentokilpailun voitti Aleksi Leppä, joka vei peruskilpailun tuloksella 1171 ja finaalin SE-tuloksella 459,8.

– Peruskisa oli aika perustekemistä ei kummoista muttei huonoakaan. Yksi huono sarja joka asennosta muuten hyvää. Finaali oli tänään tasainen ja hyvä, muutama huono laukaus pystystä muuten tosi hyvää! Olen tyytyväinen, Leppä sanoi.

Miesten makuukilpailun voitti Lepän seurakaveri Juha Rutonen tuloksella 619,2.

–  Oli ihan hyvää ampumista, muutamaa huolimattomuus virhettä lukuun ottamatta. Toisessa startissa huomasi, että paras terä tekemisestä menikin ekassa startissa. Mutta kaiken kaikkiaan mahtavaa päästä kisaamaan, Rutonen sanoi.

Tuloksia:

Salo:

Naiset:

3x40ls:

Finaali: 1) Emmi Hyrkäs Hahlo 456,5 (SE), 2) Marianne Palo IMAS 454,6, 3) Inka Havukainen Hahlo 443,8.

Peruskilpailu: 1) Hyrkäs 1171 (SE)

60ls: 1) Hyrkäs 626,3, 2) Palo 618,2, 3) Havukainen 614,2.

Miehet:

3x40ls:

Finaali: 1) Aleksi Leppä HAS 459,8 (SE), 2) Riku Koskela SA 456,9, 3) Juho Kurki KaA 445,2.

Peruskilpailu: 1) Leppä 1171.

60ls: 1) Juha Rutonen HAS 619,2, 2) Cristian Friman ESF 615,2, 3) Björn Friman ESF 614,9.

Kaikki tulokset: Kiväärin tulokset 2021 – Salon Seudun Ampujat ry (sasa.fi)