Joonas Kallio isopistoolin ja vapaapistoolin mestariksi Laukaassa
25.7.2021 klo 00:21
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SUA:n Joonas Kallio oli hyvässä vireessä Laukaassa pistoolin SM-kilpailussa lauantaina, kun hän voitti isopistoolin ja vapaapistoolin mestaruudet. Naisten 50 metrin pistoolin voitti Susanna Saksa, 25 metrin urheilupistoolin Ritva Karri.

Joonas Kallio vei isopistoolin mestaruuden tuloksella 577. Jouko Flemming (572) otti hopeaa ja Kai Jahnsson (570) pronssia. Vapaapistoolilla hän otti voiton pistein 560 ennen Karri Turusta (538) ja Pekka Timosta (529).

– Isopistooli oli melkoista vuoristorataa. En ole vielä ihan sinut aseen kahvan kanssa, se on todella herkkä otevirheille. Vaikeuksista huolimatta tulos oli parempi mitä kilpailun päätyttyä luulin. Vaparissa täytyy olla tyytyväinen, kun oman ennätykseni ammuin. Tavoite oli ampua vain 60 kertaa hyvä perussuoritus ja onnistuin mielestäni ihan hyvin, Kallio sanoi.

Ritva Karri otti 50 metrin pistoolissa pronssin tuloksella 504, mutta vei 25 metrin urheilupistoolissa peruskilpailun tuloksella 572 ja finaalin tuloksella 28.

– Tuntui aika rankalta ampua 25 metrin urheilupistooli, kun ensin oli ammuttu 50 metrin pistooli alle, joka ei sitten kulkenut alkuunkaan. 25 metrin urheilupistoolin tarkkuusosalla olin kuin koomassa. Pikaosalla tuotti vaikeuksia, kun taulu oli niin pimeä, että oli vaikea nähdä jyvää. Pari sarjaa panikoin siinä sen vuoksi, kun tuntui, että sokkona pitää ampua. Alkukilpailun tulos ei ihan tyydytä, mutta siihen on tyytyminen, Karri kertaa.

– Finaali kulki omaan vireystilan nähden mukavasti ja ammuin tasaisesti kolmen osuman sarjoja siihen alkuun, jolloin sain vähän kaulaa muihin. Lopussa jo jännitys purkaantui viimeisessä sarjassa huonolla sarjalla, kun mestaruus oli jo varmistunut. Finaalitulos tyydyttää, se oli pääasiassa hyvää ammuntaa ja mestaruus aina ilahduttaa, Karri sanoi.

Tulokset

Kuva: Teemu Lahti