Oskari Kössi ja Marjut Heinonen skeetin Suomen mestareiksi Mikkelissä
1.8.2021 klo 21:27
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SSG:n Oskari Kössi ja OSH:n Marjut Heinonen veivät skeetin SM-kultaa Mikkelissä. Kössin jälkeen muut mitalistit olivat Timo Laitinen ja Tommi Takanen, Heinosen jälkeen hopeaa otti Heidi Hämäläinen ja pronssia Nea Vallioniemi.

Kössi vei mestaruuden nimiinsä jännittävien vaiheiden jälkeen. Helpolla voitto ei tullut sillä Kössi ampui kahdesti pudotusammuntoja hopealle sijoittuneen Laitisen kanssa. Peruskilpailussa molemmat ampuivat 120. Sen jälkeen he taistelivat finaalin lähtönumeroista, ja tämä ottelu kääntyi Laitiselle kiekoin 10-9. Finaalissa molemmat tiputtelivat kiekkoja tasatuloksen 55 ja edessä oli uusi pudotusammunta. Siinä kulta ratkesi kahdeksanteen kiekkoon Kössin eduksi.

–  Todella vaikea kilpailu itselläni. Aikamoista kamppailua oman pääkopan kanssa nämä kaksi päivää olivat. Ilahduttavaa oli se, että perustekeminen itselläni on niin hyvällä ja korkealla tasolla, että pystyin 120 repimään itsestäni irti peruskilpailuun. Finaali oli hyvä. Se oli ihan hyvää ammuntaa ja kulki maaliin asti. Viimeksi olen voittanut 2010 SM-kultaa, joten tämä kyllä maistuu, Kössi sanoi.

Laitinenkin oli tyytyväisin mielin.

– Kisa oli ihan hyvää perustekemistä koko ajan. Hyvä taistelu saatiin aikaan finaalissa, enkä ole valtavan pahoillani hopeasta. Kiitos Mikkelin Ampujille mukavasta kisasta, hopeamitalisti sanoi.

Migreeni haittasi Takasen lauantaita, Kallioinen viides

Pronssille sijoittui Tommi Takanen, joka teki vahvan loppukirin ampumalla molemmat sunnuntain sarjat täydellisesti. Takasen lauantaita haittasi migreeni, ja hän ampui 23+24+21. Hän toipui migreenistä sunnuntaiksi, jolloin jo finaalipaikka vaati taistelua.

– Pelin henki oli selvä, sunnuntaina oli rikottava peruskisan kaikki kiekot jos mielin finaaliin ja sekään ei välttämättä riittäisi. Tein sen mikä kuulosti ennakkoon melko haastavalta, ammuin 25+25 ja pääsin uusimaan finaalipaikasta. Uusinnan voitin ja pääsin peruskilpailun viidentenä finaaliin tuloksella 118, Takanen sanoo.

– Vaikka viimeisen päälle voitonjanoinen urheilija olen niin nyt nasahti varmasti urani kovimman taistelun kautta SM-pronssimitali, mikä tuntuu just nyt makealta, Takanen huokasi tyytyväisenä.

Finaalin neljäs oli Timi Vallioniemi (A-HA) ennen Eetu Kallioista. Kallioisen sunnuntai alkoi yhtä hyvin kuin Takasella miehen ammuttua täydet 50 mutta finaalin kiekot nro 10-20 koituivat miehen kohtaloksi. Ensin pari pummia kolmospaikalta ja sitten tuplapummi vitoselta antoi liikaa etumatkaa kärkinelikolle.

Heinonen ampui peruskilpailussa 118 ja finaalissa 49. Peruskilpailuun sarjat olivat 22, 23, 25, 23 ja 25. finaali alkoi hermoilun merkeissä ja Heinonen teki tuplapummin ensimmäiseen vitospaikkaan ja kolme pummia lisää seuraavassa kävelyssä. Hän jatkoi viidentenä seuraavaan vaiheeseen. Kolmenkymmenen ammutun laukauksen jälkeen Heinosen sihti olikin sitten eniten kohdallaan ja Suomen mestaruus varmistui kiekon erolla Heidi Hämäläiseen.

– Eilisen hieman tahmean alun jälkeen tuloksellisesti hyvä peruskilpailu. Finaali ei lähtenyt odotusten mukaisesti, mutta jännittävän finaalin loppukiri toi lopulta voiton, Heinonen sanoi.

Hämäläinen nousi finaalin johtoon sen puolessa välissä mutta joutui lopussa taipumaan Heinoselle.

– Keskittyminen oli muualla ja olisi pitänyt osata unohtaa kaikki ylimääräinen ja vain ampua, ehkä sitten kun olen ampunut parikymmentä vuotta niin opin. Finaaliin lähdin ihan uudella tsempillä ja sehän kulki aika kivasti ekat 40 kiekkoa, sitten lipsahti muutama helppo kiekko ja viimeiset kymmenen olikin sitten jo tosi huonoa tekemistä. Yritin taistella loppuun asti, olisihan se voitto maistunut. Harmillisesti jo toinen vuosi peräkkäin hopeaa, Hämäläinen sanoi.

Tulokset

Kuvat ja osa tekstistä: Janne Kovanen