Ruutana ja Antikainen veivät trapin SM-kultaa Orimattilassa
1.8.2021 klo 20:53
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Längelmäen Seudun Ampujien Teemu Ruutana ja Orimattilan Seudun Urheiluampujien Noora Antikainen veivät trapin SM-kultaa Orimattilassa viikonlopun päätteeksi. Ruutanan jälkeen muut mitalistit olivat Jukka Laakso (OSU) ja Timo Nissilä (RMY), naisissa vastaavasti Mopsi Veromaa (SSG) ja Satu Pylkkänen (OSU).

Teemu Ruutanalle viikonloppu oli erittäin onnistunut. Peruskilpailussa tulos oli 123 ja finaalissa 42, jonka jälkeen hän juhli mestaruutta.

– Kisa meni tosi hyvin. Oma ennätys, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Voittoa lähdin hakemaan. Viime viikon treenit ovat menneet tosi hyvin, joten pystyin luottamaan, että tulee hyvä tulos. 120 rikkominen oli tavoitteena, 123 on kova tulos, Ruutana tuumi.

Jukka Laakso rikkoi peruskilpailussa 122 kiekkoa ja finaalissa 40.

– Kisat olivat äärimmäisen kovatasoiset! 120 kun oli finaaliraja, maailmancupissa on tällaisia finaalirajoja ollut. Eteenpäin on trap mennyt selkeästi tulostasoltaan, Laakso kehui yleistä tasoa.

– Noin kuukausi sitten tein muutoksia omaan tekemiseen ja tekniikkapuoleen. Nyt alkoi olla lähelle sitä mitä olen harjoituksissakin useasti toistanut eli täysiä sarjoja. Kolme sellaista tuli kilpailuun. Finaalia en ampunut omalla tasollani. Nälkää jäi, Orimattilasta en ole vielä SM-kultaa saanut. Teemu ampui todella hyvin, hatunnosto hänelle, Laakso kehui.

Antikainen ampui peruskilpailussa tuloksen 113 ja finaalissa 42. Hän ampui lauantaina 23, 21 ja 21, mutta sunnuntaina peruskilpailu päättyi ilahduttavasti tuloksiin 23 ja 25. Sen jälkeen finaali sujui mestaruuden arvoisesti.

– Tämä päivä oli todella hyvä! Finaalissa ammunta kulki ja osasin nauttia. Eilisen päivän aloitus 23 hyvä, mutta kaksi muuta sarjaa 21 niin ne nyt sit söivät minun kokonaistulosta. Suomenmestaruus tuntuu kyllä tosi hyvältä ja Mopsin kanssa meillä oli kova kisa loppuun asti, Antikainen sanoi.

Myös Veromaa oli hyvillä mielin kilpailun jälkeen. Hän ampui peruskilpailussa 111 ja finaalissa 41.

–  Kisan kulku oli melko tasaista, mutta hyvän loppumaun jätti peruskisaan saamalla täyden sarjan vikalle kierrokselle. Finaali oli tiukka loppuun asti, eikä sekään huonosti sujunut, vaikkei tällä kertaa ihan voittoon riittänyt, Veromaa sanoi.

Tulokset:

Orimattila, trapin SM-kilpailu:

Tulokset muodossa: Peruskilpailu /(pudotusammunta) + finaali /(pud.)

Miehet: 1) Teemu Ruutana LäSA 123+42, 2) Jukka Laakso OSU 122+40, 3) Timo Nissilä, RMY 120/(02)+31, 4) Ari Simola LAS 121/(01)+26, 5) Eemil Pirttisalo RMY 121/(00)+22, 6) Joonas Pyhälä P-HA 120/(03)+17.

Naiset: 1) Noora Antikainen OSU 113+42, 2) Mopsi Veromaa, SSG 111+41, 3) Satu Pylkkänen OSU 103+32, 4) Päivi Konttinen P-HA 99+27, 5) Satu Pusila LAS 100+22, 6) Anu Salomaa LAS 95/(01)+10.

Joukkuekilpailu:

Miehet: 1) OSU 1 (Jukka Laakso, Vili Kopra, Juho Mäkelä) 357, 2) LAS 1 (Ari Simola, Matti Nummela, Tomi Hämäläinen) 348, 3) SSG 1 (Jukka Takala, Vesa Järvinen, Veli-Matti Matikainen) 346

Naiset: 1) OSU (Satu Pylkkänen, Noora Antikainen, Marja Maunula) 311.