Tokion paralympialaiset: Jarkko Mylly kilpailee syyskuun alussa
24.8.2021 klo 10:00
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Mylly.

Tokiossa järjestetään historian 16. kesäparalympialaiset. Kivääriampuja Jarkko Mylly kilpailee syyskuun alussa.

Maailman parhaat paraurheilijat 162 maasta kilpailevat Tokiossa 22 lajissa, urheilijoita on yhteensä noin 4500. Suomen joukkueessa on 16 urheilijaa, jotka kilpailevat seitsemässä lajissa.

Tokion paralympialaiset käynnistyvät tiistaina avajaisseremonialla ja kilpailutapahtumien osalta keskiviikkona.

Suomen joukkueen lippua avajaisissa kantavat ratakelaaja Henry Manni sekä paralympialaisten ensikertalainen ratsastaja Pia Reitti.

Lähes koko joukkue on jo Tokion kisakylässä sopeutumassa olosuhteisiin ja aikaeroon. Kivääriampuja Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) matkustaa kisakaupunkiin huomenna torstaina. Hän kilpailee 1. ja 5. syyskuuta – ensin ilmakiväärissä ja sitten pienoiskiväärissä.

Suomen joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen on mielissään joukkueen positiivisesta vireestä ja odottaa mielenkiinnolla suomalaissuorituksia.

– On odottavat tunnelmat. Näyttää siltä, että urheilijat ovat hyvässä kunnossa ja joukkueen kisailme on positiivinen. Hyvä ilmapiiri näkyy monella tavalla. Urheilijat ovat hyvällä tuulella ja ollaan saatu arki täällä sujumaan jouhevasti. Meillä on useampi paralympialaisten ensikertalainen, joista useampi on todella iskukykyisessä kunnossa. Ainon [Tapola] ja Jarkon [Mylly] tämänhetkinen kunto lupaa hyvää. Lontoon mitalistit Jere Forsberg ja Katja Karjalainen ovat myös saaneet viritettyä kuntonsa näihin kisoihin. Hyvillä mielin mennään kohti avajaisia ja kisapäiviä, Mustonen kuvailee.

Tokion paralympialaisten avajaiset alkavat kello 14.00 Suomen aikaa, ja ne lähetetään suorana lähetyksenä Yle TV2:ssa kello 13.50 alkaen. Tokion kesäparalympialaiset kilpaillaan 24.8.-5.9. Kilpailuohjelma ja Suomen joukkueen kattava esittely löytyy kisasivuilta: https://www.paralympia.fi/urheilu/paralympialaiset