Kivääripracticalin SM Porkkalassa
3.9.2021 klo 13:12

Open-kiväärin SM-mitalistit mallia 2021. (Kuva: Jarkko Laukia)

Porkkalassa kisattiin viikonloppuna viime viikonloppuna kivääripracticalin SM-titteleistä kolmen vuoden tauon jälkeen.

Teksti: Mika Vuolle

Porkkalan Ampujien Syndalenin ampuma-alueella järjestämiin, 12 asemaa käsittäneisiin SM-kilpailuihin osallistui 122 kivääripracticalistia, joista valtaosa eli 96 ampui optisilla tähtäimillä ja bipodeilla varustetuilla open-luokan kivääreillä. Rautatähtäimillä varustettuun standard-divisioonaan osallistui 26 ampujaa. Ampumaetäisyydet kisassa vaihtelivat kivääripracticalille tyypillisesti viidestä metristä aina 300 metriin asti.

Kisan kärkisijoilta löytyi tuttuja kansainvälisten ja kansallisten IPSC-kilpailujen mitalirohmuja. Open-kiväärin mestariksi ampui Jarkko Laukia (KeuSA), joka jätti pahimman kilpakumppaninsa Raine Peltokosken (VS-VA) tuloksissa vajaan neljän prosentin päähän. Kolmanneksi ehti Lauri Nousiainen (P-KIPSC) reilun 90 prosentin tuloksella.

– Tykkäsin kisasta. Asemat olivat monipuolisia eikä ollut paljoakaan lähisomotusta. Pari virhettä tuli, mutta niin tuli muillekin, Laukia tuumasi kisan jälkeen.

Open-kiväärin naisten sarjan voitti Jenny Koskimäki (RASSI) ja Jarkko Laukia kuittasi senior-sarjankin mestaruuden yleismestaruuden lisäksi. Super senioreiden mestaruuden voitti Pertti Karhunen (MA) ja junior-sarjan mestariksi ampui Roope Tengström (SäSA).

Standard-kiväärissä mestaruuden vei reilulla kaulalla Sami Hautamäki (PoP). Hopeaa ampui seurakaveri Atte Vainionpää 88 prosentin tuloksella ja pronssia Jaakko Viitala (NoSA) 85 prosentilla. Naisten sarjan SM-tittelin kuittasi järjestävän seuran Camilla Ekberg.

Standard-luokan senior-mestariksi ylsi Mikael Ekberg (PorkkA) ja super senioreiden mestaruuden voitti niin ikään Porkkalaa edustava Ilkka Kervinen.

Joukkuekilpailun veivät nimiinsä Keski-Uusimaan Ampumaseura openissa ja Pohjanmaa Practical standard-divisioonassa.