Suomen Compak Sporting -ampujia palkintopallilla Kyproksella
13.9.2021 klo 06:42
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Junior-sarjan voittaja Rasmus Kumpuvaara ja naisten sarjan kakkonen Johanna Huotari.

Suomen Compak Sporting -ampujat pärjäsivät hienosti 200 kiekon Grand Prix of Cyprus -kisassa Nikosiassa viikonloppuna.

Teksti ja kuva: Anci Sandås

Maajoukkuejuniori Rasmus Kumpuvaara voitti junior-sarjan tuloksella 185. Naisten sarjassa Johanna Huotari sai hopeaa tuloksella 170. Naisten sarjan voitti venäläinen Inna Alexandrova 192 kiekolla.

Muut suomalaiset ampujat ampuivat myös hyvin ja tasaisesti: Tero Rantonen 186 kiekkoa, Tuomas Mattila 185, Marko Tikkanen 182 ja Mattias Blomster 181 kiekkoa.

Kumpuvaaran mukaan ensimmäinen kisapäivä oli hieman haastava, koska ensimmäinen kisa ulkomailla jännitti.

– Mutta onneksi sain ensimmäisenä päivänä kuitenkin ammuttua 91 kiekkoa sadasta. Toisena kisapäivänä jännitys ei enää ollut niin paha, joten oli paljon helpompi ampua. Radat olivat hienot ja taustat erilaiset kuin Suomessa. Kuumuus oli todella haastava varsinkin kisan ensimmäisenä päivänä, mutta toisena kisapäivänä muistin juoda ja jaksoin paremmin.

Huotarin mielestä radat olivat kivat:

– Taustat tuottivat hieman haasteita, kun maasto on niin erilaista kuin kotimaassa, mutta kun katse pysyi tarkasti kiekossa, niin ei ollut hätää. Lämpö sopii minulle, vaikka äkkiä voisi kuvitella että vaihteleva 33-43 lämpöastetta olisi todella uuvuttavaa. Nesteytys ja varjojen hyödyntäminen tuulenvireen kera auttavat paljon. Täällä ei tarvitse jumpata sykettä ampumiseen, riittää kun aamulla käy uimassa ja tekee verryttelyt, muuten vain säästellään energiaa, kun odotellaan vuoroa.

Kisan tulokset täällä.