Lapua Eurooppa cup: Marko Talvitie isopistoolin finaalin kahdeksas
18.9.2021 klo 17:45

Marko Talvitie lauantain vakiopistoolin kilpailussa. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Marko Talvitie vastasi päivän parhaasta suomalaissijoituksesta, kun Lapua Eurooppa cupin finaali jatkui Ranskan Chateauroux´ssa lauantaina. Hän sijoittui isopistoolissa kahdeksanneksi.

Ranskan Chateauroux´ssa jatkui lauantaina 25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cupin finaalitapahtuma. Kuten eilen kerrottiin, tapahtumassa ammuttiin ensin viime vuoden finaalit ja sitten tämän vuoden finaalit. Vuoden 2020 finaalit siirtyivät täksi vuodeksi koronavirusepidemian takia.

Jan Parhiala (Suomussalmen Urheiluampujat) sijoittui perjantaina isopistoolin vuoden 2020 finaalissa kuudenneksi. Lauantaiaamuna hän kilpaili vakiopistoolissa, jossa oli mukana myös kaksi muuta suomalaista: Parhialan seuratoveri Teemu Lahti ja Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie.

Parhiala teki suomalaiskolmikosta parhaan tuloksen 553, jolla hän sijoittui yhdeksänneksi. Lahti oli kymmenes 551 pisteellään, ja Talvitien tulos 544 oikeutti 14. sijaan.

Latvia otti vakiopistoolissa kaksoisvoiton, kun Ernests Erbs voitti (573) ja Lauris Strautmanis oli toinen (571). Eilisen isopistoolin voittanut virolainen Peeter Olesk sijoittui nyt kolmanneksi (568).

Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) verkkosivuilla kerrotaan, että Erbs oli kolme pistettä Strautmanisia jäljessä ennen viimeistä 10 sekunnin sarjaa. Strautmanis ampui kahdella viimeisellä laukauksellaan seiskat, joten Erbs voitti maanmiehensä lopulta kahdella pisteellä.

Päivä jatkui tämän vuoden isopistoolin finaalillla, jossa Talvitie oli ainoa suomalainen. Hän sijoittui kahdeksanneksi tuloksellaan 573 (285+288). Olesk otti kisojen kolmannen mitalinsa, kun hän oli kisan ykkönen. Olesk ja Slovenian Joze Ceper tekivät tuloksen 581, mutta Olesk oli sisäkympeissä niukasti parempi 22-21. Saksan Stephan Trippel sai pronssia (577).

Lapua Eurooppan cupin finaalitapahtuma päättyy sunnuntaina kilpailtavaan vakiopistoolin finaaliin, jossa ei suomalaisia ole mukana.

25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cupin finaali (2020 ja 2021)