Brandenburg cup: Sami Aaltonen skeetissä 122, Eino Peltomäki finaalissa 59
20.9.2021 klo 06:47

Eino Peltomäki korkeimmalla palkintokorokkeella. (Kuvat: Jorma Korhonen)

Sami Aaltonen rikkoi 122 kiekkoa Saksassa viikonloppuna järjestetyssä skeetin kansainvälisessä kilpailussa. Eino Peltomäen finaalitulos junioreiden finaalissa oli 59.

Saksassa järjestettiin viikonloppuna Brandenburg Cup, johon osallistui hyvällä menestyksellä neljä suomalaista skeet-ampujaa: junioreista Ukko-Pekka Mäkinen ja Eino Peltomäki sekä miesten sarjassa (20-25 v) Sami Aaltonen ja naisten sarjassa Niina Aaltonen.

Peltomäki voitti juniorisarjan finaalin tuloksella 59, joka ylittää voimassa olevan SE-tuloksen kahdella kiekolla. Mäkinen pääsi myös finaaliin peruskilpailun tuloksellaan 113, mutta jäi finaalissa kuudenneksi.

Naisten sarjassa Niina Aaltonen oli peruskilpailun jälkeen neljäs tuloksellaan 111, mutta rikkoi finaalissa 51 kiekkoa ja voitti sarjansa.

ISSF:n säännöistä poikkeavan miesten sarjan (20-25 v) kolmanneksi sijoittui erinomaisesti peruskisan ampunut Sami Aaltonen (122).

– Kokonaisuutena ei paljon enempää voisi toivoa nelihenkiseltä tiimiltä, sanoi valmentajana mukana ollut Jorma Korhonen.