Treenipäivä Eetu Kallioisen kanssa: ”Hyviä vinkkejä!”
14.10.2021 klo 15:33
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Seitsemän nuorta ampumaurheilijaa harjoitteli torstaina Lopen radalla Eetu Kallioisen ja Jorma Korhosen valmennuksessa. (Kuvat: Lassi Palo)

Seitsemän nuorta ampumaurheilijaa vietti torstaina treenipäivän Eetu Kallioisen kanssa Lopen ampumaradalla. Toisena valmentajana toimi Jorma Korhonen. ”Saimme hyviä ja arvokkaita vinkkejä”, nuorukaiset sanoivat tyytyväisinä.

Eetu Kallioinen seuraa Artturi Ervastin ammuntaa.

Eetu Kallioinen sai idean treenipäivään Tokion olympialaisissa, kun hän katsoi netistä nuorten kisatuloksia. Skeetin olympianelonen kutsui kymmenen nuorta ampumaurheilijaa harjoittelemaan Lopen ampumaradalle, joka on hänen kotiratansa. Kutsutuista seitsemän pääsi torstaina paikalle.

– Koulupäivä meni sivu suun, mutta ei haittaa yhtään. Onneksi metsästystä harrastava luokanvalvojani suhtautui myönteisesti asiaan, lapualainen Aapo Ylimäki, 14, hymyili ja lähetti lämpimät kiitokset luokanvalvojalleen Riina Männistölle.

Kallioinen halusi järjestää treenipäivän, jotta nuorten kiinnostus skeetiä kohtaan vahvistuisi ja virheet saataisiin korjattua varhaisessa vaiheessa.

– Tavoitteena on saada lisää ”buustia” tekemiseen ja perusasioita korjattua, jotta harjoittelu tuottaisi entistä parempia tuloksia, Kallioinen ja Jorma Korhonen sanoivat avauspuheenvuoroissaan. Korhonen toimii Ampumaurheiluliitossa skeetin nuorten valmentajana.

– Tavoitteena on siis saada virheitä karsittua ja teidät saman tien oikealle polulle. Haluamme myös, että tutustutte toisiinne, sillä kisoihin on kivempi mennä, kun siellä on kavereita, Kallioinen sanoi.

Matias Vyyryläinen (vas.), Artturi Ervasti, Kaarlo Salonen ja Lassi Kauppinen tauolla.

Nuoret keskittyivät ampumiseen Kallioisen ja Korhosen tarkkojen silmien alla. Sää suosi tapahtumaa, sillä aurinko paistoi ja oli tyyntä.

– Ihan hyvin on mennyt, vaikka vaikeitakin kohtia on ollut. Ammunta sujuu hyvin, Ylimäki sanoi.

– En ole vielä osallistunut skeet-kilpailuun, mutta ensi vuonna aion. Yhden sarjan ennätykseni on 22.

Vammalasta kotoisin oleva Riku Koivu, 19, oli myös tyytyväinen parin tunnin ampumisen jälkeen:

– Fiilis on hyvä! Tämä on ollut mielenkiintoista, ja olen saanut hyviä neuvoja. Skeetiä en ole ampunut ollenkaan, koska sporting kiinnostaa minua eniten. Olen ampunut neljän vuoden ajan, ja ammun nyt noin 5000 kiekkoa vuodessa, hän kertoi.

Kallioinen kertoi nuorille ampumaurheilijoille, että menestyksen saavuttaminen vaatii myös uhrauksia:

– En edes muista kuinka monta kertaa kaverit pyysivät minua mukaan kylälle, mutta kieltäydyin lähes aina, koska aamulla piti mennä ampumaan. En ole katunut tätä yhtään. En olisi nyt tässä, jos olisin joka kerta lähtenyt kavereiden mukaan. Asioita on puntaroitava ammunnan ja muun elämän välillä. Jos haluaa menestyä, harjoittelemaan on mentävä, vaikka se olisikin epämukavaa. Tätä ei pidä tehdä väkisin, jos muut asiat kiinnostavat enemmän. Ammunnan on oltava kivaa ja siitä on nautittava, Kallioinen painotti.

Nuoret ja heidän isänsä kuuntelivat Tokion olympialaisissa menestynyttä Kallioista, 23, tarkkaavaisina. Kallioisen treenipäivä piti järjestää viime viikon perjantaina, mutta se siirtyi, koska Kallioinen lähti harjoitusmatkalle Italiaan.

– Sinne oli pakko lähteä treenaamaan, koska osallistun ensi viikolla järjestettävään kansainväliseen kutsukilpailuun President´s cupiin. Elämäni koostuu nykyään vain ammunnasta, Kallioinen sanoi.

– Mutta vietetään nyt rento päivä! Harjoitellaan ja koko ajan saa ampua rennosti.

Aapo Ylimäki (vas.) ja Riku Koivu.

Ensimmäisen sarjan jälkeen Kallioinen antoi palautetta nuorukaisille:

– Kaikkia varmasti jännitti. Jännitys ei ole kuitenkaan paha asia, vaan siitä pitää osata tietyllä tavalla nauttia. Silloin tietää, että on hereillä ja valmiina kilpailuun. Sitä ei voi sulkea pois, vaan sen kanssa on elettävä.

Kallioisen mukaan nuorten ammunnassa oli ”pieniä juttuja”, joita lähdetään muuttamaan, mutta hyvältä kuulemma näytti. Kommentti sai nuoret hymyilemään tyytyväisinä.

Artturi Ervasti (Oulun Seudun Haulikkoampujat) kuuluu Ampumaurheiluliiton skeetin tehoryhmään, ja Lassi Kauppinen (Hyvinkään Metsästysampujat) voitti kesällä Y17-sarjan Suomen mestaruuden. Ervastin ennätys on 109 ja Kauppisen 111.

– Meitä on neuvottu, ja virheitä on löydetty. Olemme saaneet asiallisia vinkkejä. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen, kolmen vuoden ajan aktiivisesti skeetiä ampuneet Ervasti ja Kauppinen sanoivat.

Eetu Kallioisen treenipäivän osallistujat: Riku Koivu, Artturi Ervasti, Aapo Ylimäki, Kaarlo Salonen, Matias Vyyryläinen, Lassi Kauppinen ja Niilo Grundström. Toinen valmentaja: Jorma Korhonen.