Kiväärin korvaava ilma-aseiden EM-näyttö 15.-16.1. Kupittaalla
12.1.2022 klo 12:29
Henna Torpo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kupittaalla järjestetään peruuntuneiden/siirtyneiden (Swedish Cup ja Espoo Open) EM-näyttöjen tilalla korvaava kiväärikilpailu, jonka tulos hyväksytään EM-näyttötulokseksi liittyen Norjan ilma-aseiden EM-kilpailuihin 2022.

Koronapandemiasta johtuvat kilpailujen peruuntumiset sekä hyvin nopealla rytmillä muuttuvat alueelliset rajoitukset aiheuttavat lisähaasteita ja olemme kiväärin valmennusjohdon kanssa yrittäneet selvittää tiiviisti mahdollisuuksia korvaaviin toimintoihin, huomioimalla samalla terveysturvalliset järjestelyt. Tästä johtuen informaatio tulee monessa asiassa hyvin lyhyellä varoitusajalla, jota pahoittelemme.

Korvaavan EM-näyttöön osallistumisen kriteerit:

  • Maajoukkue (A + B + juniorit) on erikseen kutsuttuna. Heille tieto tästä mahdollisuudesta on mennyt jo aiemmin tiedoksi.
  • EM-näyttökilpailu on avoin myös maajoukkueryhmien ulkopuolisille urheilijoille tietyin ehdoin, johtuen koronapandemiatilanteesta ja valtakunnallisista koronarajoituksista.
  • Maajoukkueryhmän ulkopuolisella urheilijalla tulee olla realistinen mahdollisuus saavuttaa EM-valintaan oikeuttava harkintaraja. Tämän arvion tekee kiväärin valmennusjohto. Arvioinnissa käytetään jo ammuttuja EM-valintakilpailuja 2021, jotka on pystytty järjestämään (Kupittaan Kisat 2021, GP Leppä 2021 ja RIAC 2021).
  • Maajoukkueryhmän ulkopuolisten urheilijoiden tulee olla yhteydessä joko päävalmentaja Rollandiin tai lajivalmentaja Stenströmiin TO 13.1.2022 klo 21:00 mennessä, jotta heidän osallistumisensa ko. korvaavaan EM-näyttöön voidaan arvioida. Ilman yhteydenottoa ja valmennusjohdon hyväksyntään EM-näyttökilpailuun ei tällä kertaa voi valitettavasti osallistua, sillä kyseessä ei ole kilpailukalenterin mukainen kilpailu vaan koronapandemiatilanteesta johtuva erikoisnäyttö.

Osallistuminen tähän korvaavaan EM-näyttökilpailuun on ilmainen.

Korvaavan EM-näyttökilpailun aikataulu: La 15.1.2022 ensimmäinen kilpailu alkaa klo 10.00 ja toinen kilpailu klo 14:00. Finaalikilpailut alkavat toisen kilpailun jälkeen. Su 16.1.2022 kilpailu alkaa klo 10:00 ja finaali klo 14:15. Finaalin osallistujat päätetään lauantaina urheilijoiden parhaan tuloksen perusteella. Kaikki urheilijat ampuvat samassa finaalissa, erikseen ei järjestetä aikuisten ja junioreiden finaalia.

Huom. EM-valintaan voi hyödyntää yhtä yksittäistä tulosta ko. viikonlopun kilpailuista!

Pahoittelemme syvästi, että tämä informaatio erillisestä EM-kilpailunäytöstä 15.-16. julkaistaan näin lyhyellä varoitusajalla, mutta korona-pandemian johdosta olemme pakotettuja seuraamaan tiiviisti rajoituksia sekä kilpailujen peruuntumisia ja sen jälkeen rakennamme kokonaisuutta uudelleen siten, että urheilijoillamme olisi terveysturvallisesti mahdollisuus antaa EM-näyttö myös kotimaassa.

Terveysturvallisuudesta johtuen radalle saa tulla ainoastaan kilpailuun osallistuvat urheilijat.

Osallistujien on käytettävä kasvomaskia rata-alueella, paitsi kilpailun aikana. Lisäksi kehotamme huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Suosittelemme myös lämpimästi, että osallistujat tekisivät koti-koronatestin ennen radalle saapumistaan.

Yhteydenoton ilmoittautumisiin liittyen:

päävalmentaja Leif Steinar Rolland, leifsteinarrolland@gmail.com (only English and Swedish)

lajivalmentaja Joni Stenström, joni.stenstrom@gmail.com / 045-1306 285