Aleksi Lepälle huipputulos EM-näytöissä
16.1.2022 klo 12:23
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kivääriampujat antamassa EM-näyttöjä Turussa sunnuntaina. (Kuva: Joni Stenström)

Aleksi Leppä jatkoi sunnuntaina hyviä suorituksiaan Turussa järjestettävässä EM-näyttökilpailussa. Tänään hän tähtäsi ilmakiväärillä peräti 631,7 pistettä, joka on hänen uusi ennätyksensä.

Turun Kupittaalla ammutaan viikonloppuna peruuntuneiden ja siirtyneiden EM-näyttöjen tilalla korvaava kiväärikilpailu.

Haminan Ampumaseuran (HAS) Aleksi Leppä tähtäsi ilmakiväärissä lauantaina ensin 628,4 ja sitten 627,1 pistettä. Tänään hän nakutti taululle ennätyspisteensä 631,7. Entinen ennätys oli 629,3, jonka hän teki pian kaksi vuotta sitten.

EM-valintaan voi hyödyntää yhtä yksittäistä tulosta viikonlopun kilpailuista. Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Norjan Hamarissa 18.-27. maaliskuuta. Ampumaurheiluliiton asettamat rajat ovat ilmakiväärissä: miehet 625,6, naiset 626,2, pojat 621,6 ja tytöt 623,6.

Kupittaalla rajat ylittivät lauantaina Aleksi Leppä molemmissa kilpailuissa sekä Emmi Hyrkäs, Riku Koskela, Alexandra Rosenlew ja Lauri Syrjä päivän toisessa kilpailussa. Rosenlew kohensi tänään eilistä tulostaan 0,1 pisteellä 624,2 pisteeseen. Muita EM-rajojen ylityksiä ei tänään nähty kuin Lepän ja Rosenlewin.

Kuten eilen kerrottiin, valintamenettelyssä hyödynnetään ”minimum consideration score” -arvoa, joka on laskettu edellisen olympiadin ajalta lajikohtaisesti MC-kilpailuiden ja arvokilpailutulosten keskiarvona. MCS-arvo on keskiarvo lopputulosten pistemäärästä, jolla on sijoittunut 15. sijalle em. kilpailuissa.

Näyttökilpailujen tuloksista lasketaan kunkin urheilijan keskiarvotulos, jota verrataan lajin MCS-rajaan. Kustakin näyttökilpailusta urheilija voi hyödyntää yhden tuloksen keskiarvotuloksensa laskentaan. Keskiarvotuloksen laskentaan käytetään kolmen parhaan eri kilpailun tulosta.

Sunnuntain finaali alkaa kello 14.15. Urheilijat ampuvat samassa finaalissa, erikseen ei järjestetä aikuisten ja junioreiden finaalia.

Kupittaan jälkeen Jäljellä on vielä yksi EM-näyttökilpailu. Se on Virossa 27.-30. tammikuuta järjestettävä Elva Open Air -kilpailu.

Kupittaan EM-näytön tulokset oheisessa liitteessä: Kopio_Extra selection results_3