Kansainvälinen practical-kausi vauhtiin: suomalaiskärkeä pitkissä aseissa
16.5.2022 klo 14:57
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jarkko Laukia kävi Puolassa näyttämässä kuinka kivääripracticalia ammutaan maailman huipulla.

Korona-ajan hiljaiselon jälkeen practicalin kansainvälinen kilpailutoiminta on jälleen elpynyt.

Suomalaisampujat ovat kauden alkajaisiksi käyneet mittaamassa tasoaan kansainvälisissä kilpailuissa Euroopassa ja edelleen lajin valtikka niin haulikossa kuin kiväärissäkin näyttää olevan tukevasti Suomessa.

Viikko sitten (7.5.) Puolassa ammuttiin L3-tason Vortex Cup, joka oli samalla Puolan mestaruuskilpailu kivääripracticalissa. Tasokkaan kansainvälisen kilpailun itselataavien kiväärien avoimen divisioonan voittoon ampui Jarkko Laukia ja Hannu Uronen sijoittui kilpailussa hienosti viidenneksi.

Samana viikonloppuna Virossa oli L3-tason haulikkokilpailu, Rewal Ironhand Shotgun, jossa standard-luokan voitti Mikael Ekberg.

Sunnuntaina 15. toukokuuta Puolassa saatiin ammuttua haulikkopracticalissa kansainvälinen kilpailu ja siellä pumppuhaulikoiden standard manual -divisioonan kärjessä oli Jaakko Viitala selkeällä 14 prosentin keulalla ennen paikallista parhaimmistoa.

Mika Vuolle