Bakun MC: Suomelle pronssia trapin joukkuekilpailussa
31.5.2022 klo 16:52
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi komeasti maailmancupin pronssilla.

Suomi saavutti tiistaina toisen mitalinsa Bakun maailmancupissa, kun naiset sijoittuivat kolmanneksi trapin joukkuekilpailussa.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupissa Azerbaidzhanin Bakussa oli tiistaina yksi suomalaislaji: naisten trapin joukkuekilpailu. Suomen joukkueessa ampuivat Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Noora Antikainen ja Satu Mäkelä-Nummela sekä Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille).

Jokainen joukkue ampui karsinnassa 225 kiekkoa eli jokainen urheilija 75 kiekkoa. Suomi teki Etelä-Korean kanssa karsinnan kolmanneksi parhaan tuloksen 201. Antikainen rikkoi joukkuekisassa 68 kiekkoa (24+22+22). Mäkelä-Nummelan tulos oli 69 (24+23+22) ja Veromaan 64 (19+24+21).

Suomi ja Etelä-Korea kohtasivat pronssiottelussa, jossa Suomi oli parempi pistein 6–4.  Näin Suomi sai Bakun maailmancupissa toisen mitalinsa, sillä Antikainen voitti eilen naisten henkilökohtaisen kilpailun.

Naisten joukkuekilpailun kultamitaliotteluun pääsi peruskisan kaksi parasta eli Yhdysvallat (206) ja Australia (204). Kirkkaimmista mitaleista käytiin tasainen kamppailu, joka ratkesi vasta uusinnassa. Kultamitalit menivät lopulta Yhdysvalloille, jonka joukkueessa ampuivat Aeriel Skinner, Kayle Browning ja Rachel Tozier.

Bakussa kilpailevat keskiviikkona kivääriampujat Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening). He osallistuvat miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailuun (3×20 ls).

ISSF:n maailmancup (haulikko, kivääri, pistooli)
27.5.-7.6. Baku, Azerbaidzhan

Suomalaislajien tuloksia ti 31.5.

Naisten trapin joukkuekilpailu, karsinta (225 kiekkoa): 1) Yhdysvallat 206, 2) Australia 204, 3) Suomi 201/uusinta 3, 4) Etelä-Korea 201/2, 5) Kazakstan 193, 6) Saksa 181, 7) Azerbaidzhan 177.

Kultamitaliottelu: Yhdysvallat – Australia 5/uusinta 1–5/0
Pronssimitaliottelu: Suomi – Etelä-Korea 6–4

Maailmancupin kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.