Bakun maailmancup: Aleksi Leppä asentokilpailun finaaliin
1.6.2022 klo 18:24
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sebastian Långström (vas.) ja Aleksi Leppä (oik.) Bakun maailmancupissa. (Kuva: Leif Rolland)

Aleksi Leppä ampuu torstaina pienoiskiväärin asentokilpailun maailmancupin finaalissa. Asia varmistui, kun hän oli peruskilpailun kahdeksas Bakussa järjestetyssä maailmancupissa. Sebastian Långström sijoittui 35:nneksi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupissa Azerbaidzhanin Bakussa kilpaili keskiviikkona kaksi suomalaista: Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening), jotka osallistuivat miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailuun (3×20 ls).

Leppä teki asentokilpailun karsinnassa tuloksen 584 (polvi 195, makuu 198, pysty 191) ja sijoittui erässään yhdeksänneksi. Långström oli eränsä 22:s tähdättyään 575 pistettä (192+195+188). Molemmat pääsivät myöhemmin päivällä ammuttuun peruskilpailuun.

Leppä on ollut hyvässä vireessä, ja hyvä vire jatkui myös Bakun ”piekkarikisassa”. Hän ampui peruskisassa hienosti ja sijoittui kahdeksanneksi, joka takasi hänelle paikan torstaina ammuttavaan finaaliin. Lepän tulos oli 589 (196+200+193). Finaaliin päässeistä Leppä ja karsinnan parhaan tuloksen (590) tehnyt Sveitsin Jan Lochbihler ampuivat makuulta täydet 200 pistettä.

– On helppo ampua hyvin, kun ammunta kulkee, Leppä totesi peruskisan jälkeen.

Ukrainan Serhiy Kulish oli peruskisan ykkönen 594 pisteellään. Mainittakoon, että Leppä teki toukokuun alussa asentokilpailussa kovan SE-tuloksen 595.

Långström sijoittui 35:nneksi. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 580 (189+197+192). Långström sanoi, että hänellä oli melko samanlainen olo kuin äskettäisen Granadan GP-kilpailun jälkeen:

– Tein karsinnassa töitä todella paljon tuulen kanssa. Kokeilin sekä ennakolla että kohdistamalla tuuleen, ja sen perusteella laadin taktiikan itse kisaa varten, hän kertoi.

– Polvelta tuntui olevan todella huonoa tuuria. Se oli teknillisesti ihan hyvää, mutta en ihan pysynyt tuulen mukana. Makuulle ja pystylle tuuli hieman tyyntyi ja selkeentyi ja sain hyviä lähtöjä aikaiseksi etenkin pystyltä. Kahteen viimeiseen asentoon olen siis ihan tyytyväinen.

Bakun maailmancup on mennyt suomalaisittain hyvin. Nyt tuli Lepän finaalipaikka, ja trap-ampujat saavuttivat alkuviikosta kaksi mitalia: Noora Antikainen voitti naisten henkilökohtaisen kilpailun ja Suomi sai pronssia naisten joukkuekilpailussa.

ISSF:n maailmancup (haulikko, kivääri, pistooli)
27.5.-7.6. Baku, Azerbaidzhan

Suomalaislajien tuloksia ke 1.6.

Miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailu, peruskilpailu (3×20 ls): 1) Serhiy Kulish Ukraina 594, 2) Swapnii Kusale Intia 591, 3) Jan Lochbihler Sveitsi 590, 4) Tomasz Bartnik Puola 590, 5) Istvan Peni Unkari 590, 6) Milenko Sebic Serbia 589, 7) Gernot Rumpler Itävalta 589, 8) Aleksi Leppä Suomi 589, … 35) Sebastian Långström 580. 53 osanottajaa. Kahdeksan parasta finaaliin, joka ammutaan to 2.6.

Maailmancupin kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.