Suomalaisia palkintopallilla Compak Sporting GP-kisoissa Pärnussä
6.6.2022 klo 14:50

Mattias Blomster (SSG) voitti Open-sarjan Compak Sportingin GP-kisoissa Pärnussä. (Kuva: Johanna Huotari)

Suomalaisilla sportingampujilla oli hieno ja menestyksekäs viikonloppu Compak Sportingin GP-kisoissa Pärnussä.

Koko kisan voitti Mattias Blomster (Sibbo Skyttegille, SSG) tuloksella 196 kiekkoa 200:sta. Neljännen sijan ratkonnan jälkeen Anton Selén (SSG), joka myös voitti Junior-sarjan, oli Open-sarjan 7. tuloksella 191 (+20) ja Mikko Kiviniemi (SSG) 8. tuloksella 191 (+19).

Suomalaiset Senior-sarjan ampujat veivät kolmoisvoiton, kun Petri Palo (SSG) voitti sarjan tuloksella 183/200 kiekkoa, Vesa Kujansivu oli toinen tuloksella 182 ja Petri Kokkonen kolmas tuloksella 181 kiekkoa. Markku Poutiainen (SSG) oli sarjan jaetulla 8. sijalla tuloksella 173 kiekkoa.

Junior-sarjan voitti Anton Selén tuloksella 191 (+20) kiekkoa 200:sta. Oliver Ojansuu ja norjalainen Nicolai Wagner ratkoivat toisesta sijasta ja Ojansuu sijoittui kolmanneksi tuloksella 188 (+19). Rasmus Kumpuvaara (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura) oli sarjan neljäs tuloksella 185 ja Roope Hanni (OMAS) viides tuloksella 179. Roope Ojansuu (Hyvinkään Metsästysampujat) oli kahdeksas tuloksella 157.

Naisten sarjassa Sirpa Laurikainen (Keski-Suomen Haulikkoampujat) oli toinen tuloksella 174/200. Anna Lillqvist (SSG) oli neljäs tuloksella 170 kiekkoa, Laura Peltokangas (Jakobstads Skytteförening) viides tuloksella 169 ja Johanna Huotari (OMAS) kuudes tuloksella 161 kiekkoa.

Kisa järjestettiin uudella Pärnun ampumaradalla, jota otettiin käyttöön tänä vuonna. Kisojen avajaisseremoniassa Pärnun pormestari Romek Kosenkranius kertoi uuden radan olevan hyvin tervetullut osa kaupungin palvelutarjontaa. Hän on hyvin tyytyväinen siitä, että ensimmäiset kansainväliset kisat, Compak Sportingin EM-kisat, tullaan järjestämään juuri tällä radalla vuoden 2023 kesäkuussa. .

Pärnun Compak Sportingin GP-kisaan osallistui 147 ampujaa yhdeksästä maasta. Suomalaisampujia oli yhteensä 28. Yllä olevien mainintojen lisäksi suomalaisten ampujien menestyksestä kertoo myös se, että Open-sarjan kahdenkymmenen parhaan joukossa puolet oli suomalaisia.